LANDBOUWKREDIET DIRECT VERHOOGT RENTE ONLINE-SPAARREKENING

15/02/2011 12:03

LANDBOUWKREDIET

Op 15/02/2011 verhoogt Landbouwkrediet Direct de basisrente van het i Horizon-boekje. Die bedraagt voortaan 1,00%. De getrouwheidspremie blijft op 1,50%.

In november 2010 lanceerde Landbouwkrediet zijn onlinekanaal Landbouwkrediet Direct. Langs deze weg biedt het onder andere een zichtrekening en twee spaarrekeningen aan.

Verhoging basisrente

Om zich nog sterker te positioneren, trekt Landbouwkrediet Direct vanaf 15 februari 2011 de basisrente van zijn i Horizon-boekje op van 0,75% naar 1,00%. De getrouwheidspremie blijft op het wettelijk maximum van 1,50%.

Onlinegamma

"Met zijn onlinegamma biedt Landbouwkrediet Direct de mogelijkheid te sparen op korte of langere termijn en dit tegen een van de beste rendementen op de Belgische markt", zegt Rik Duyck, Bestuurder-Directeur van Landbouwkrediet. "Het i Horizon-boekje is een getrouwheidsrekening die een premie van 1,50% biedt. Spaarders die hun geld voor minstens een jaar kunnen missen, openen best deze rekening. Cliënten die meer flexibiliteit eisen, maar niet willen inleveren op een degelijk rendement, kiezen best voor het i Direct-boekje. Dit biedt een hogere basisrente (1,65%) en is daarom geschikter voor cliënten die regelmatig hun spaargeld aanspreken. De getrouwheidspremie op een i Direct-boekje ligt op 0,40%."

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OVER DE GROEP LANDBOUWKREDIET

De Groep Landbouwkrediet is samengesteld uit vier entiteiten die volledig complementair zijn: de coöperatieve bank Landbouwkrediet en haar drie dochters, Landbouwkrediet Verzekeringen, de nichebank Europabank en

de onlinebank Keytrade Bank.

Landbouwkrediet is een solide bank die een ruim aanbod aan bancaire en verzekeringsproducten en -diensten aanbiedt.

De Groep Landbouwkrediet kan rekenen op de inzet van twee sterke aandeelhouders, de Belgische coöperatieve Kassen, Lanbokas en Agricaisse (50%), en het Franse Crédit Agricole, meer in het bijzonder de Regionale Kassen Crédit Agricole Nord de France en Crédit Agricole Nord Est (50%), die Landbouwkrediet steunen in de realisatie van zijn ambities.

Landbouwkrediet onderscheidt zich als coöperatieve bank van de grootbanken door haar "andere", persoonlijke aanpak. Samen met haar dochters heeft de bank goed stand gehouden in de crisis, en dit dankzij het voorzichtig en transparant beleid van de Groep Landbouwkrediet.

Groep Landbouwkrediet =

1.830 medewerkers, 300 agentschappen, 570.000 klanten, 142.000 coöperatoren.

www.landbouwkrediet.be

Perscontact:

Isabelle D'haeninck, Verantwoordelijke Institutionele en Interne Communicatie

Groep Landbouwkrediet, Sylvain Dupuislaan 251, 1070 Brussel

Tel. + 32 (0) 2 558 72 75 of + 32 (0) 558 73 81

pers@landbouwkrediet.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel