ZTE kondigt C-RAN-oplossing aan tijdens MWC

Totale eigendomskosten (TCO) van draadloze netwerken naar verwachting 40% lager

SHENZHEN, China--(BUSINESS WIRE)-- 20110215 --

ZTE Corporation (“ZTE”) (H-effectencode: 0763.HK / A-effectencode: 000063.SZ), een vooraanstaande internationale leverancier van telecommunicatieapparatuur en netwerkoplossingen, heeft vandaag tijdens het Mobile World Congress 2011 een volgende generatie C-RAN-oplossing (Cloud of Radio Access Network) voor draadloze netwerken aangekondigd die ten minste 10 jaar mee kan.

De nieuwe C-RAN-oplossing, aanvankelijke geïntroduceerd door CMCC, zal zowel de kapitaaluitgaven (CAPEX) als operationele uitgaven (OPEX) van operators aanzienlijk verlagen. En dankzij de nieuwe netwerkarchitectuur met draadloze toegang zal tevens het energieverbruik aanzienlijk omlaag kunnen worden gebracht. De oplossing zal de totale eigendomskosten (TCO) van draadloze netwerken naar verwachting met 40% verlagen.

Naast het creëren van nieuwe breedbanddiensten voor klanten hecht ZTE veel waarde aan het verlagen van de datakosten per bit. In vergelijking met de apparatuurkosten, zoals chips en printplaten, bedraagt het percentage van de kosten in verband met stationslocaties, computerruimten en dagelijkse operationele activiteiten meer dan 60%. Daarom hebben innovaties op het niveau van de draadloze architectuur een hogere impact, aangezien operators behoefte hebben aan een nieuwe generatie van de C-RAN-oplossingen.

Om deze reden heeft ZTE in China het voortouw genomen om de mogelijkheden van de C-RAN-oplossing samen met CMCC te verkennen, teneinde een nieuwe generatie netwerken met draadloze toegang te ontwikkelen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van gecentraliseerde verwerking, collaboratieve zendfunctionaliteit, real-time cloud-infrastructuur, een schoon systeem (groene architectuur voor netwerken met draadloze toegang) en cloud-computing.

Als eerste bedrijf in de branche die dynamische deling van de basisband heeft gerealiseerd, ondersteunt ZTE actief de toepassing hiervan door zich bezig te houden met belangrijke C-RAN-technologieën. Door middel van Colored Fiber Connection heeft ZTE bijvoorbeeld het probleem opgelost dat is gekoppeld aan het verbruik van LTE optische glasvezelbronnen, het Fase I-prototype van LTE Advanced CoMP voltooid en dit ingezet bij een aantal Chinese operators.

De C-RAN-oplossing van ZTE is de eerste waarbij scheiding van de Remote Radio Unit (RRU) en de Baseband Unit (BBU) aan de draadloze zijde is gerealiseerd, en waarbij de gecentraliseerde evolutie van basisstations naar clusters van basisstations is voltooid. Hierdoor is het mogelijk de coördinatie tussen de stations in een cluster van basisstations te verbeteren door een upgrade van de BBU, en de coördinatie tussen de clusters van basisstations te realiseren door middel van onderlinge verbinding van BBU’s met grote capaciteit. De BBU-infrastructuur kan worden opgebouwd met behulp van het algemene IT-platform om virtualisatie van apparatuur en een supersterk planningsvermogen te realiseren door middel van cloud-computing, en op basis daarvan een verregaande integratie van de telecommunicatiebranche en de IT-branche te verwezenlijken.

Proeven in het verleden hebben aangetoond dat door middel van C-RAN-architectuur “hoge capaciteit en een klein aantal knooppunten” kunnen worden gerealiseerd op basis van vergelijkbare idealen, waardoor de kapitaaluitgaven voor operators aanzienlijk worden verlaagd. In het geval van CMCC (waarbij slechts een klein aantal nieuwe pijpleidingen en optische kabels hoeven worden ingezet, dankzij het aantal pijpleidingen dat reeds in gebruik is), kunnen de kapitaaluitgaven voor het toegangsnetwerk door toepassing van de C-RAN-architectuur met circa 20% en de operationele uitgaven mat circa 63% worden verlaagd. Als gevolg hiervan dalen de totale eigendomskosten over een periode van 10 jaar met circa 40% en wordt de constructiecyclus met 1/3 teruggebracht. Tegelijkertijd kan het energieverbruik met meer dan 80% worden verlaagd in vergelijking met de traditionele macro-basisstations.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
ZTE Corporation
Margrete Ma, +86 755 26775207
ma.gaili@zte.com.cn
of
Edelman PR
Jowie Law, +852 2837 4747
jowie.law@edelman.com
Andres Vejarano, +852 2837 4735

andres.vejarano@edelman.com

Ticker_symbol SEHK:0763
Ticker_symbol SHZ:000063