Ingezonden persbericht


Kiezen of Verliezen: Biodiversiteit te koop?

Dinsdag 15 februari 2011
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: gratis

Reserveren

Er is geen beter begrepen belang, dan eigen belang. Dat is het credo van Walter Kooy, directeur Nationaal Groenfonds en spreker tijdens het 4e debat van de Taskforce Biodiversiteit Kiezen of Verliezen: Biodiversiteit te koop?. Als we een leefbare en gezonde leefomgeving willen behouden moet biodiversiteit een economische basis krijgen. Op zo'n manier dat private partijen dat eigen belang zien en bereid zijn daarvoor de portemonnee open te trekken.

Wereldwijd gaat 8 tot 10 miljard dollar per jaar naar biodiversiteitbehoud. Dat is bij lange na niet genoeg. In eigen land waren al onvoldoende middelen beschikbaar om biodiversiteit te behouden, laat staan versterken. Met het aantreden van het nieuwe kabinet is die financiële ruimte alleen maar kleiner geworden. Dat gat kan alleen maar gedicht worden door private partijen.

Maar wat is die economische basis en dat eigen belang dan? Wie zijn die private partijen? Wanneer en hoe gaan we anders denken en voor biodiversiteit geld vrijmaken? Lossen we met het inzetten van de markt het hele probleem op?

Wat vindt u? Kom en discussieer mee met de Taskforce Biodiversiteit en Natuurlijke Hulpbronnen en anderen in de zaal. Dit is de laatste in een reeks van vier debatten van de Taskforce, Felix Meritis en Trouw. Met o.a. Johan van de Gronden (CEO WWF Nederland), Teo Wams (directeur Natuurbeheer Natuurmonumenten) en Walter Kooy (Groenfonds).

Georganiseerd door Taskforce Biodiversiteit & Natuurlijke Hulpbronnen, Felix Meritis en Trouw.

Meer informatie>

Online partner Felix Meritis: Reserveren:
+31 (0)20 62 31 311
receptie@felix.meritis.nl Informatie:
www.felix.meritis.nl Keizersgracht 324
1016 ez Amsterdam t +31 (0)20 62 62 321
f +31 (0)20 62 49 368 felix@felix.meritis.nl www.felix.meritis.nl