Personen en eenmanszaken gaan minder vaak failliet


Totaal aantal faillissementen nagenoeg gelijk gebleven

Utrecht, 20110215 -- De rechters in Nederland spraken in de eerste maand van dit jaar maar liefst 753 faillissementen uit. Dat is een lichte daling ten opzichte van vorig jaar. Opvallend is de sterke daling van faillissementen onder privépersonen, eenmanszaken en vennootschappen onder firma (vof). Dat daalde met maar liefst 21%.

Grootste stijger is met 34% de provincie Noord-Brabant waar 130 personen en bedrijven failliet verklaard werden. Het aantal faillissementen daalde het sterkst in Zuid-Holland met 18% tot 129.  Koploper blijft echter, net zoals de laatste vijf maanden, Noord-Holland. In januari gingen daar 138 personen en bedrijven failliet.

Privépersonen en eenmanszaken
De daling van het aantal faillissementen van privépersonen en eenmanszaken is het sterkst in de provincie Utrecht met 68%. Daarna volgen Zuid-Holland en Gelderland. In Noord-Holland steeg het aantal faillissementen in deze groep met 36% tot 47.

+ 180%
Vooral de onroerendgoedsector werd hard getroffen in de eerste maand met een stijging van het aantal faillissementen van maar liefst 180%. In de bouwsector werden 97 bedrijven failliet verklaard, ten opzichte van 86 vorig jaar. Toch gaan de meeste bedrijven failliet in de groot- en detailhandel, ondanks een daling van het aantal uitgesproken faillissementen met 10%.

In de financiële sector vond de grootste daling plaats. Hier daalde het aantal faillissementen met 24% naar 92.

FaillissementDossier.nl
FaillissementsDossier.nl biedt op een toegankelijke manier kosteloos informatie over faillissementen, surseances en schuldsaneringen. Zo zijn de contactgegevens van de curator of de bewindvoerder, handelsnamen, vestigingsadressen en informatie over de branche en activiteiten van het bedrijf in te zien. Tevens kunnen dossiers en rechtbankverslagen in zijn geheel worden gedownload en worden geïnteresseerden automatisch op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen.

Juristen, leveranciers, afnemers, debiteuren, crediteuren, incassobureaus en deurwaarders hoeven daardoor dankzij Faillissementsdossier.nl niet langer her en der naar deze informatie te zoeken.

FaillissementsDossier.nl