Windmark officieel distributeur van Matrix42


Out-of-the-box oplossing voor beheer van service en system management

Nieuwegein, 20110215 -- Windmark is sinds 1 januari officieel distributeur van de service en system management oplossingen van het Duitse Matrix42. De samenwerking is het resultaat van de eerste succesvolle projecten bij klanten in het afgelopen jaar en tilt het partnerschap tussen beide bedrijven naar een volgende fase.

"We zijn verheugd over het besluit van Matrix42 om samen met ons de Benelux-markt te bedienen", zegt Robert de Windt, directeur van Windmark ICT Management B.V. Naast Matrix42 biedt het bedrijf ook de oplossingen van Symantec Altiris. "Na de overname van Altiris door Symantec, merkten we dat de focus daar meer op storage en security lag en minder op beheer. Het gevolg is dat er momenteel weinig ontwikkeling op dat vlak plaatsvindt. De oplossingen van Altiris voldoen daardoor niet meer altijd aan de eisen die wij stellen aan innovatie en kwaliteit. Matrix42 is een innovatief bedrijf dat zeer efficiënte, geïntegreerde werkplekbeheersoftware aanbiedt. En dat is precies wat wij onze klanten willen bieden. Deze samenwerking is dus perfect en komt precies op het juiste moment."

Enorme potentie

In de Benelux wordt hard gewerkt aan de naamsbekendheid van Matrix42. In Duitsland is het de meest gekozen oplossing op het gebied van system en service management. Ook won het bedrijf diverse awards voor productinnovaties. De Windt: "Matrix42 is een onafhankelijke leverancier en dus niet gebonden aan hardware- en softwareleveranciers. Dat geeft ons en klanten enorm veel vrijheid. Voor VMWare, Citrix en Microsoft zijn overigens wel add-ons ontwikkeld, die het leven van een systeembeheerder makkelijker maken."  Sinds Windmark afgelopen zomer startte met de verkoop van Matrix42 heeft de reseller al 20.000 nodes van een agent voorzien. "Dat is evident voor de potentie van het product", zegt De Windt. "Het grote voordeel van Matrix42 is dat het product niet complex, omslachtig of moeilijk is. Het is een out-of-the box oplossing die snel geïmplementeerd kan worden, zonder dat er een heel consultancytraject achteraan komt." Met de software kunnen zowel fysieke als virtuele desktops en servers worden beheerd.

Resellers gezocht

Ook Matrix42 is verheugd over het partnerschap. Jürgen Seiwerth, COO van Matrix42: "In nauwe samenwerking met Windmark hebben we het afgelopen jaar onze beheersoftware succesvol op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Door dit partnerschap leren we veel over het zakelijke klimaat in de Benelux en kunnen zo nog sneller op de wensen van onze klanten inspringen."

Windmark gaat de komende tijd als distributeur op zoek naar kwalitatief goede resellers in de Benelux voor de verdere uitrol van Matrix42.

Windmark

Windmark is specialist op het gebied van endpoint management gebaseerd op de service en system management oplossingen van Matrix42 en Symantec Altiris. Windmark is de enige partner voor Matrix42 in de Benelux. Windmark ontwerpt op basis van innovatieve, marktleidende en beproefde technologie effectieve en kostenbesparende desktop, server- en netwerkbeheeromgevingen die volledig zijn toegesneden op de IT behoeften van haar klanten. Naast de functionele en technische implementatie van beheeromgevingen biedt Windmark ook support en trainingen.

Meer informatie: www.windmark.nl