Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

15 (PREMIÈRE) & 16 feb - Dorit Weintal - The Living Network 18 (PREMIÈRE), 19 (Den Haag), 25 - 27 (Amsterdam) feb - Gabriella Maiorino - A Divine Threesome

Twee premières voor Dansmakers op CaDance 2011
Dorit Weintal & Gabriela Maiorino brengen nieuw werk op festival voor moderne dans

AMSTERDAM 24 januari - Dansmakers presenteert tijdens CaDance 2011, het jaarlijkse festival voor moderne dans in Den Haag, twee premières in Theater De Regentes. Dinsdag 15 en woensdag 16 februari brengt choreografe Dorit Weintal The Living Network voor het eerst. Op vrijdag 18 februari maakt Gabriella Maiorino haar opwachting met A Divine Threesome, die ook op zaterdag de 19e nog te zien is in Theater de Regentes. Maiorino's Divine Threesome staat bovendien ook in het Melkweg Theater in Amsterdam op 25, 26 en 27 februari in het kader van 'Dans in de Melkweg'.

A Divine Threesome: Clancarnal remixes, Eros & Psyche - Gabriella Maiorino Een verhaal over liefde, jaloezie en wraak in een puinhoop van vissen en stapels objecten. De Goden lachen, de psychiater is in de war en de performers zijn hopeloos op zoek naar hun rollen. Terwijl de tragedie verandert in komedie en de komedie in een obscure horror, raken Eros, Psyche en Afrodite verstrikt in een spannend goddelijk trio. Maiorino staat bekend om haar instinctieve en onconventionele manier van werken. In haar remix geeft ze een eigentijdse en surrealistische draai aan Apuleio's mythe over Eros & Psyche.

Gabriella Maiorino is Italiaans, gevestigd in Amsterdam. Het werk van Maiorino wordt gezien als sterk, fysiek, nieuw en ontluisterend. Haar voorstellingen die geproduceerd zijn door Dansmakers Amsterdam: ANARCHISTAS, ZOO, PRAYERS, KUNIKULI en IOVIODIO reizen door Nederland en andere Europese landen. Haar eigen stichting CLANCARNAL.is in oprichting.

Credits
Choreografie: Gabriella Maiorino
Dans: Valentina Campora, Matteo Carvone, Gabriella Maiorino, David Vossen, Yvonne Weschke Dramaturgie: Simone Giacomini
Choreografie assistant: Cristina Leitão
Muziek: Yannis Kyriakides, Andy Moor
Lichtontwerp: Wijnand Moeken
Kostuums: Valentina Garbi
Artistieke begeleiding: Suzy Blok
Een productie van Dansmakers Amsterdam i.s.m. Danslab & stichting CLANCARNAL

The Living Network - Dorit Weintal
In het duet The Living Network zijn dansers en toeschouwers allen inwoners van een fictief dorp. De choreografe Dorit Weintal wil met deze voorstelling patronen van het menselijk gedrag blootleggen. Ze laat zich inspireren door wetenschappelijke stromingen als sociologie en neuropsychologie. The Living Network tast de grenzen tussen publiek en performers af en probeert wederzijdse beïnvloeding te bewerkstelligen. Ervaringen en waarnemingen worden door danser en toeschouwer gemanipuleerd. The Living Network toont een miniversie van de samenleving waarin onderscheid, afzondering, maar ook solidariteit en schoonheid aan de orde van de dag zijn.

Dorit Weintal (IS/IT) is regisseuse, choreografe en danseres. Sinds 2003 werkt Weintal in samenwerking met Arabische en Joodse kunstenaars. Ze werkte samen met Elshout & Händeler, Kenzo Kusuda, Simon Rowe (les Ballet C. de la B.), Acco Theater Centre, Clipa Theater en anderen. Weintal is medeoprichter van de Dam Company, een gezelschap voor bewegingstheater dat gevestigd is in Amsterdam. Dit is de eerste productie van Weintal voor Dansmakers Amsterdam.

Credits
Regie & choreografie: Dorit Weintal
Dramaturgie: Barbara Duijfjes
Artistiek advies: Simon Rowe
Dans: Angelina Deck, Antonios Vais
Gast kunstenaars: Stephanie Lühn & anderen
Neuropsychologie: Dr. V. Wijnen
Compositie en geluid: Steven Vanwetswinkel in samenwerking met de Dam Company Stem & video kunstenaar: Simon Rowe
Lichtonwerp en techniek: Roland van Ulden
Decor ontwerp: Noud Verhave, Dorit Weintal
Kostuum ontwerp: Mariëtte Buiting
Een productie van Dansmakers Amsterdam,
Een coproductie met Weintal & Rowe - The Dam Company

Kaartverkoop
15, 16 feb The Living Network Theater de Regentes, Den Haag www.cadance.nl 18, 19 feb A Divine Threesome Theater de Regentes, Den Haag www.candance.nl 25 - 27 feb A Divine Threesome Melkweg Theater, Amsterdam www.melkweg.nl

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht