Ingezonden persbericht


Persbericht

Internationale Film Festival van Berlijn - Officiële Selectie (FORUM)

Wereldpremière van de Nederlandse documentairefilm DE ENGEL VAN DOEL
op 15 februari in aanwezigheid van
Tom Fassaert (scenario, regie, montage) en Digna Sinke (producent)

Vanaf 31 maart te zien in de filmtheaters
Distributie: Mokum Filmdistributie

Zowel Tom Fassaert (scenario, regie, montage) als Digna Sinke (producent SNG Film) zullen aanwezig zijn bij de wereldpremière op dinsdag 15 februari van hun Nederlandse documentairefilm De Engel van Doel, die officieel geselecteerd is voor het programmaonderdeel FORUM van het International Film Festival van Berlijn.

De Engel van Doel is de eerste lange documentairefilm van Tom Fassaert (Naarden, 1979), die in 2006 aan de Nederlandse Film- en Televisie Academie afstudeerde met de film Doel leeft.

Vertoningen in Berlijn
Dinsdag 15 februari - 20:00 - Arsenal (wereldpremière) Woensdag 16 februari -17:30 - CinemaxX6 (press screening) Donderdag 17 februari - 19:30 - CinemaxX4
Vrijdag 18 februari - 16:30 - CineStar 8
Zaterdag 19 februari - 14:00 - Delphi-Filmpalast

Tom Fassaert is van maandag 14 tot zondag 20 februari in Berlijn (06 41295981) Digna Sinke van maandag 14 tot donderdag 17 februari (06 43249501) Beiden zijn beschikbaar voor interviews.
Screeners (film op dvd als viewingcopy) zijn nu reeds beschikbaar. Coördinatie: Monique van Schendelen / MVSP.

In deze nieuwe, thematisch veel omvattender film, volgt Tom hoe de bewoners van het Vlaamse dorp Doel de onzekere ontwikkelingen beleven wanneer de Antwerpse haven oprukt. De bejaarde alleenstaande Emilienne Driesen en de zieke dorpspastoor Verstraete proberen het leven in Doel in stand te houden. Totdat ook zij gedwongen zijn om los te laten. Een film over de strijd van de mens tegen het onvermijdelijke: zijn eigen vergankelijkheid.

Net als zijn eerdere film is ook deze film zwart/wit, gedraaid op super 16mm. Vanaf 31 maart is De Engel van Doel te zien in de Nederlandse filmtheaters. Distributie: Mokum Filmdistributie.

Korte inhoud
Ingeklemd tussen de Antwerpse containerhaven en een kerncentrale ligt het dorpje Doel. Een dorp dat decennia lang in de weg lag van de megalomane uitbreidingsplannen van Antwerpen, maar nu definitief plaats moet maken. Terwijl Doel een langzame dood sterft probeert de bejaarde Emilienne de schijn van een normaal leven in stand te houden. Aan haar keukentafel zien we het dorpse leven onverstoorbaar doorgaan. Maar als haar hartsvriendinnen vertrekken, de dorpspastoor sterft en de afbraak begint lijkt er geen houden meer aan. Alles wijst erop dat ook Emilienne haar dorp zal moeten loslaten.

Een film van Tom Fassaert (scenario, regie en montage) Camera: Daniël Bouquet n.s.c. en Diderik Evers - Geluid: Victor Horstink Mix: Jan Willem van den Brink - Muziek: Tobias Borkert Productie: Digna Sinke / SNG Film in coproductie met Willem Thijssen / CinéTé met steun van het Nederlands Fonds voor de Film, het Mediafonds, het Vlaams Audiovisueel Fonds en Omroep Zeeland, VRT - Canvas

...........................EINDE PERSBERICHT