Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TURMOIL IN THE ARAB WORLD
LIVE STREAM DEBAT IN FELIX MERITIS VANUIT LONDEN
I.S.M. INTELLIGENCE SQUARED

Met o.a. Roger Cohen en Tariq Ramadan

Hoe snel verandert de wereld. Gisteren nog was het ondenkbaar. Iets in de 'Arabische ziel', of in de koloniale geschiedenis, of in de islam, of zelfs in het klimaat maakte alleen al de gedachte aan democratie in de Arabische wereld -Libanon uitgezonderd- een onmogelijke droom.

We dachten dat de keuze altijd tussen autocratie en theocratie moest zijn. De seculiere despoot of de despotische imam. Als democratie al een kans zou hebben, dan alleen door Westers -gewapend- optreden.

Is nu dan de tijd gekomen om ontmoedigend pessimisme achter ons te laten? Hebben de autocraten opeens de sleutel verloren tot het behoud van hun macht? Is hun bewind voorbij? Markeert de Egyptische opstand het einde van het Arabische autoritarisme? Of opent dit alleen maar de deuren voor het volgende bewind? En wil de bevolking echt vrijheid of schreeuwt het om eten en werk?

Intelligence Squared (IQ²) nodigt op 15 februari in Londen gasten van hoog internationaal kaliber uit voor een stevig debat over de stormachtige ontwikkelingen in de Arabische wereld. IQ² verzorgt voor het eerst in Nederland een live stream verbinding. IQ² is het gerenommeerde global forum voor live debat, onder meer bekend van de live uitzendingen op BBC World News.

Met o.a. Roger Cohen, Tariq Ramadan, Eugene Rogan, Nabila Ramdani, Malcolm Rifkind en Rosemary Hollis.

DATUM DINSDAG 15 FEBRUARI 2011
AANVANG 17.45 UUR
LOCATIE FELIX MERITIS, KEIZERSGRACHT 324, AMSTERDAM

TOEGANG GRATIS
RESERVEREN niet mogelijk / VOERTAAL ENGELS
GEORGANISEERD DOOR Felix Meritis EN INTELLIGENCE SQUARED meer informatie: http://www.intelligencesquared.com/events/arab-turmoil / WWW.FELIX.MERITIS.NL

Einde persbericht