Gemeente Bronckhorst

B en w willen regeling Achterhoek bespaart opnieuw inzetten

Weer mogelijkheid voor inwoners om energiebesparende maatregelen aan hun woning uit te voeren

B en w van Bronckhorst besloten vandaag de subsidieverordening 'Achterhoek Bespaart 2011' ter goedkeuring aan de gemeenteraad voor te leggen. In 2010 was de regeling voor energiezuinige maatregelen die particulieren aan hun woningen konden uitvoeren weer een groot succes. 100 huishoudens (het maximaal mogelijke aantal) vroegen toen binnen twee weken de beschikbare subsidie aan. Voor de regeling voor 2011 geldt nog wel het voorbehoud dat de Gedeputeerde Staten van Gelderland de subsidiegelden definitief beschikbaar stellen en dat wellicht nadere afspraken over de verdeling van de gelden over de Achterhoekse gemeenten gemaakt gaan worden.

Bronckhorst zet voor 2011 in op een bedrag voor subsidieverlening aan 300 huizen. De maximale subsidie is net zoals voorheen vastgesteld op E 500,- per huis, zijnde maximaal éénderde van de totale kosten die de woningeigenaar moet maken. Wel zijn de criteria aangescherpt. Zo krijgt een woningeigenaar alleen subsidie als zijn woning is opgeleverd voor 1 januari 1980 en een maximale WOZ-waarde kent van E 350.000,- De subsidie is dit keer alleen bestemd voor vloer-, dak- en gevelisolatie van een woning.

De planning is dat de Gedeputeerde Staten op 1 maart een beslissing nemen over de subsidieverstrekking. De gemeenteraad bespreekt op 24 maart de subsidieverordening.

Hengelo (Gld), 15 februari 2011