Gemeente Bronckhorst Openbare b en w besluitenlijst
Vergadering burgemeester en wethouders op 15 februari 2011. Het college bestaat uit: H.A.J. Aalderink, burgemeester A. Baars, wethouder Mevr. D. Mulderije, wethouder P. Seesing, wethouder Mevr. J. Steffens, wethouder P. v. Gog, secretaris O-01A openbare besluitenlijst vergadering b en w d.d.: 8 februari 2011 advies: vaststellen besluit: Conform vastgesteld.

O-02 A

ingekomen stukken Besluitenlijst college GS Besluit: Vka Informatie over werkbezoek aan IrisZorg d.d. 15-02-2011 Besluit: Vka Verzoek college Oude IJsselstreek om tijdens collegebezoek 1/3 enkele projecten te bekijken Besluit: Besproken. Ontvangst gemeentehuis. Projecten: Toelichting TBB. Bezoek Drempt en HC 03. Secretariaat wordt verzocht vervoer te regelen.

B

C

O-03 A

Uitnodigingen : Passage Toldijk receptie 26 maart Besluit: Wethouder Baars zal college vertegenwoordigen.

B

Kennismakingsgesprek nieuwe rector van het Ulenhofcollege Besluit: Afspraak met college inplannen.

O-04 A

intergemeentelijke aangelegenheden n.v.t.

O-05

Raads- en cie-vergaderingen d.d.: februari 2011 n.v.t.

O-06

Rondvraag/onderlinge informatie uitwisseling


1


-

Wethouder Baars meldt ontwikkelingen Plattelandshuus Wethouder Seesing meldt bijeenkomst programmascan mobiliteit terug Wethouder Mulderije meldt bijeenkomst programmateam vrije tijd en ondernemers De ontwerp adviezen voor college en raad over de 3 O's worden volgende week geagendeerd Wethouder Seesing bespreekt DBO bijeenkomst Hengelo voor Wethouder Seesing meldt Stand van zaken overleg Zelos Wethouder Mulderije meldt bijeenkomst Nat. Landschap terug over plattelandsontwikkeling Wethouder Mulderije meldt bijeenkomst Starters nieuwe bedrijven terug Secretariaat wordt verzocht vakantieplanning college op te stellen Wethouder Steffens meldt overleg AED's terug en ontvangst plaquette Burgemeester Aalderink meldt bijeenkomst over gebruik Achterhoek logo en ontwikkeling Fan-pas.

O-07

Onderwerp: Werkplein Doetinchem en Servicepunt Werkgevers Achterhoek West - vervolg Advies: - in te stemmen met een gezamelijke uitvoering van de werkintakes op het Werkplein Doetinchem door de consulenten van de gemeenten Bronckhorst, Montferland en Doesburg per 1 februari 2011 - in te stemmen met deelname aan het Servicepunt Werkgevers Achterhoek West Beslissing: Conform advies.

Dienstverlening

O-08

onderwerp: Productenbegroting 2011 advies: 1. In te stemmen met de productenbegroting 2011 2. De vervolgstap `aanwijzing producthouders' te realiseren in de productenbegroting 2012 (processtap 1) 3. In te stemmen met de aanpak van de tweede processtap `volledige vulling van de onderdelen voor wat betreft stuurgegevens (indicatoren)' 4. De raad de productenbegroting 2011 ter kennisname te verstrekken

Ontwikkeling

besluit: Conform advies met dien verstande dat m.b.t. punt 4 de productenbegroting van het college via intranet ter inzage wordt gegeven voor de raad. College waardeert de eerste opzet en zal de verdere uitwerking op onderdelen ter hand nemen.

O-09

onderwerp: Herinrichting sportpark Het Hooge Wessel in Steenderen


2

Beheer

advies: 1. Kennis te nemen van de reactienota 2. Het herinrichtingsplan met inachtneming van de inspraakreacties vast te stellen 3. Insprekers te informeren overeenkomstig ontwerpbrief

besluit: Conform advies met dien verstande dat bij punt 3 wordt aangevuld om de insprekers en omwonenden te betrekken bij de uitwerking.

onderwerp: Evaluatie DKD2 2010 `leuker en makkelijker' O-10 advies: 1. Kennis te nemen van de evaluatie `Projectplan DKD2 2010: leuker en makkelijker' 2. In te stemmen met de activiteiten voor 2011

Dienstverlening

besluit: Aanhouden. College stemt inhoudelijk in met het voorstel maar verzoekt het management het inverdieneffect inzichtelijk te maken en ­ zo mogelijk ­ in te zetten voor de financiering.

O-11

Onderwerp: Tuinhuisje aan de Rijksweg in Hoog-Keppel, tussen huisnummers 54 en 56 Advies: In principe geen medewerking te verlenen aan de realisatie van een tuinhuisje op een perceel aan de Rijksweg, tussen huisnummers 54 en 56, in Hoog-Keppel. Beslissing: Conform advies.

Dienstverlening


3

O-12

onderwerp: Verzoek herziening bestemmingsplan St. Janstraat in Keijenborg advies: de raad voor te stellen: geen medewerking te verlenen aan het verzoek om herziening van het bestemmingsplan voor St. Janstraat 36 in Keijenborg.

Dienstverlening

besluit: Conform advies.

O-13

onderwerp: Keijenborg dorp; St. Janstraat 69 (de Eikeboom) advies: de raad voor te stellen: 1. De ingebrachte zienswijze ongegrond te verklaren; 2. Het bestemmingsplan `Keijenborg dorp; St. Janstraat 69 Keijenborg (de Eikeboom) gewijzigd vast te stellen als vervat in het GMLbestand NL.IMRO.1878.BP00941-VG01 met de bijbehorende regels en bijlagen; 3. De VROM-inspecteur en Gedeputeerde Staten van Gelderland te vragen of zij bezwaar hebben tegen eerdere bekendmaking dan zes weken na vaststelling

Dienstverlening

besluit: Conform advies.

O-14

onderwerp: Buitengebied 2009; Cappellegoedweg 4A in Olburgen (parkeervoorziening) advies: De raad voor te stellen: 1. De ingebrachte zienswijze ongegrond te verklaren; 2. Het bestemmingsplan "Buitengebied2009: Cappellegoedweg 4A in Olburgen (parkeervoorziening)' ongewijzigd vast te stellen als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.1878.BP00989-VG01 met de bijbehorende regels en bijlagen

Dienstverlening

besluit: Conform advies.


4

O-15 Ontwikkeling

onderwerp: Beslissing op bezwaar advies: Het bezwaarschrift van de heer Oud ontvankelijk maar ongegrond te verklaren. besluit: Conform advies.

O-16

onderwerp: Reacties raadfracties op discussievragen `grootte agrarische bouwblokken' advies: 1. Bestaande werkwijze bij verzoeken om agrarische bouwblokken groter dan 1,5 ha. niet te wijzigen; 2. Besluit onder 1 als actieve informatie aan de raad te verstrekken.

Dienstverlening

besluit: Conform advies.

O-17

onderwerp: Subsidieverordening Achterhoek bespaart 2011 advies: De `subsidieverordening Achterhoek Bespaart 2011' door de gemeenteraad vast te laten stellen, onder voorbehoud dat Gedeputeerde Staten van Gelderland de subsidie hebben toegekend in het kader van Regels subsidieverstrekking klimaat 2011. besluit: Conform advies.

Dienstverlening


5

O-18

onderwerp: Verordening auditcommissie gemeente Bronckhorst advies: 1. Kennis te nemen van het discussiestuk taken en bevoegdheden auditcommissie. 2. De taken `afstemmen van de onderzoeksplannen'en `afstemmen van de specifieke invulling van de controleopdracht aan de accountant' als taken van de auditcommissie in de verordening op te nemen. 3. Akkoord te gaan met het concept-raadsvoorstel en -besluit.

Ontwikkeling

besluit: Conform advies.

O-19

onderwerp: Activiteiten Wolfsstraat 5 in Toldijk advies: 1. De artikel 19, lid 2 WRO vrijstelling, met betrekking tot de Wolfsstraat 5 in Toldijk, te verlenen en de procedure voort te zetten, doorzetten; 2. De indiener van de zienswijze en de initiatiefnemer te berichten over de voortgang.

Dienstverlening

besluit: Conform advies.

O.20

onderwerp: Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling (aangehouden 18-01-2011) advies: 1. In te stemmen met de uitvoering van de training/werktafels door K en K Consult; 2. Het geoffreerde bedrag van 6.500 euro excl. 19% BTW worden gedekt uit de brede doeluitkering voor het Centrum voor jeugd en gezin.

Ontwikkeling

besluit: Conform advies.


6

O.21

onderwerp: Raadsinformatie vorming RUD advies: Kennisnemen van de voortgang met betrekking tot de vorming van de RUD en e.e.a. door middel van een Raadsinformatiebrief ter kennis brengen van de Raad

Dienstverlening

besluit: Conform advies.

Aldus vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders van 22 februari 2011 De heer H.A.J. Aalderink, burgemeester De heer P.C.M. v. Gog, secretaris


7

---- --