Gemeente Maastricht

Gemeente Maastricht geeft impuls aan nieuw ondernemerschap

Wethouder André Willems van Arbeidsmarktbeleid geeft op 15 februari de aftrap van het project 'Ondernemend Maastricht'. Dit vindt plaats tijdens een avond voor ondernemers en mensen die zich nog oriënteren op het ondernemerschap.

15 februari 2011

De gemeente Maastricht wil met een bijdrage van 70.000 euro het ondernemerschap in deze stad een extra impuls geven.

Het project wordt uitgevoerd door de Stichting Starterscentrum voor de duur van één jaar. De financiële bijdrage van de gemeente is bedoeld voor gerichte coaching en ondersteuning van nieuwe ondernemers, zoals bijvoorbeeld de grote groep van ZZP'ers (Zelfstandigen Zonder Personeel) die hun onderneming willen laten doorgroeien.

Hoewel het project zich fysiek concentreert op de locatie van het wijkservicepunt van Wittevrouwenveld, waar ook nadrukkelijk wordt samengewerkt met organisaties als woningstichting Servatius, Kredietbank Limburg, welzijnsstichting Traject, geldt er geen uitsluitsel voor ondernemers uit andere buurten om deel te nemen. Geïnteresseerden voor deelname aan het project kunnen zich richten tot de Stichting Starterscentrum (088 987 62 50).

De informatieavond voor startende ondernemers wordt georganiseerd door de Stichting Starterscentrum in samenwerking met de Belastingdienst, IMK, Rabobank en Metis Notarissen vanaf 18.30 uur in het Van-der-Valk-hotel. Indien u geïnteresseerd bent in deze bijeenkomst kunt u zich aanmelden via www.starterscentrum.nl.