Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 15 februari 2011

Omzetstijging van 10 procent voor Air Product in eerste kwartaal van 2011

Air Products (NYSE:APD), de Amerikaanse leverancier van industriële gassen en chemicaliën met diverse productielocaties en kantoren in Nederland, heeft in het eerste kwartaal van zijn fiscale boekjaar 2011, dat eindigde op 31 december 2010, een omzet gerealiseerd van 2,39 miljard dollar. Dat betekent een stijging van 10 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van boekjaar 2010. De brutowinst bedroeg in het eerste kwartaal 404 miljoen dollar. Dat betekent een stijging van 17 procent ten opzichte van 2010.

De omzetstijging was zichtbaar in alle divisies. Merchant Gases (bulk- en cilindergassen) realiseerde een omzet van 988 miljoen dollar, een stijging van 6 procent. De stijging was vooral afkomstig uit Azië, waar Air Products haar grootste groei in omzet en verkochte volumes van de afgelopen jaren realiseerde. De winst steeg met 6 procent naar 201 miljoen dollar. Tonnage Gases (industriële gassen, die per pijpleiding aan klanten geleverd worden) gaf eveneens een omzetgroei van tien procent te zien, met name dankzij een hogere productie in de bestaande fabrieken en de productie van nieuwe fabrieken, die afgelopen jaar in bedrijf genomen werden. De omzet van Tonnage Gases kwam uit op 766 miljoen dollar, terwijl de brutowinst met 15 procent naar 116 miljoen dollar steeg.

De divisie Electronics and Performance Materials realiseerde een omzetgroei van 21 procent naar 526 miljoen dollar. De omzet van Electronics steeg met 30 procent, die van Performance Materials met 11 procent. De brutowinst van de hele divisie steeg met 42 procent naar 69 miljoen dollar. De divisie Equipment and Energy realiseerde in het eerste kwartaal van 2011 een omzet van 112 miljoen dollar, een stijging van 3 procent. De winst steeg naar 20 miljoen vooral als gevolg van de toegenomen activiteiten in de LNG-markt.

"We zijn het nieuwe, fiscale jaar goed begonnen", zei CEO John McGlade van Air Products in een toelichting. "In het eerste kwartaal hebben we een omzetgroei met dubbele cijfers en aanzienlijk hogere marges gerealiseerd. Het ziet er naar uit, dat we onze prognoses weer gaan waarmaken. Voortbordurend op onze solide prestaties en een zich langzaam herstellende economie ligt de focus nu vooral op het binnenhalen van nieuwe orders, het in bedrijf nemen van nieuwe fabrieken en de verhoging van de productiviteit. We streven voor heel 2011 naar dubbele groeicijfers en een brutowinstmarge van 17 procent."


---