Gemeente Apeldoorn

Fiets promoot WK Baanwielrennen Apeldoorn

Ruim 200 fietsen en vlaggen hangend in lantaarnpalen maken de komende weken inwoners en bezoekers van Apeldoorn attent op het WK Baanwielrennen in het Omnisport. Sportwethouder Fokko Spoelstra hing dinsdagmiddag 15 februari symbolisch een van de eerste van deze 200 fietsen in een lantaarnpaal aan de kruising Zutphensestraat/Laan van Erica. Het WK Baanwielrennen vindt van 23 tot en met 27 maart plaats in Omnisport Apeldoorn. Ter gelegenheid van het internationale topsportevenement kleedt de gemeente de stad aan met fietsen en vlaggen, onder het motto: 'Apeldoorn gaat fietsen'.

Fietsen

Voor de aankleding van de stad gebruikt de gemeente afgeschreven fietsen. De fietsen hebben ruim een half jaar op diverse NS-stations in Nederland gestaan. De meeste zijn kapot en niet opgehaald door de eigenaar. De gemeente heeft de fietsen geschilderd in de Apeldoornse kleur groen en de nationale kleur oranje en stevig in de lantaarnpalen bevestigd zodat ze weer en wind kunnen trotseren. Na het WK worden de fietsen naar de stort gebracht. Zowel de fietsen als de vlaggen hangen langs de grote toegangswegen van Apeldoorn; Zutphensestraat, Europaweg, Arnhemseweg en Oost-Veluweweg.

WK Baanwielrennen

Voor de eerste keer in de wielergeschiedenis vinden de wereldkampioenschappen baanwielrennen plaats in een indoorhal in Nederland. Apeldoorn plaats zich met dit topsportevenement van het UCI tussen de steden Los Angeles, Melbourne, New York, Manchester en Kopenhagen. Meer informatie over het WK Baanwielrennen in Apeldoorn kan men vinden op www.apeldoorn.nl/wkbaan, www.apeldoorn.nl/wctrackcyling of via www.twitter.com/wkbaan2011 .

Einde persbericht