MBO raad

Nominaties finaleronde Innovatieprijs bekend

14-02-2011 - De zes genomineerde projecten voor de finaleronde van de Nationale Innovatieprijs Beroepsonderwijs (NIB) zijn bekend. Bij de mbo-projecten is de keuze gevallen op School voor Maatwerk van het Noorderpoort uit Groningen, School voor de Zorg van ROC Eindhoven en het professionaliseringstraject van ROC Zeeland uit Vlissingen. Voor het vmbo zijn de volgende projecten genomineerd: Het Startcentrum van het Clusius College uit Schagen, Loopbaanleren van Het Westeraam uit Elst en De Groene Campus uit Helmond.

Nadat uit bijna 100 inzendingen eerst 12 projecten werden genomineerd, vond op 7 februari 2011 de eerste presentatieronde voor een driehoofdige jury plaats. Uit de presentaties selecteerde deze jury de drie mbo- en vmbo-projecten voor de finaleronde.

Finaleronde
Tijdens de finaleronde op 4 maart 2011 presenteren de projecten zich in aanwezigheid van publiek aan de jury. Deze jury bestaat uit Leo Hartveld (FNV), Chris Luken (Fletcher Hotels) en Jan van Zijl (MBO Raad). Vervolgens ontvangen de winnaars tijdens de opening van de Skills Masters op 24 maart 2011 in Ahoy Rotterdam de prijs voor het beste innovatieproject in het vmbo en mbo. De prijswinnaars ontvangen EUR 5.000.

Overige projecten
De overige zes genomineerde projecten zijn niet tot de finale doorgedrongen. De ingediende projecten van Koning Willem 1 College, AOC Terra, Deltion College, het Herlecollege, ROC van Amsterdam en de Almeerse vmbo-scholen gaven allen wel blijk van innovatie en creativiteit.

Nationale Innovatieprijs Beroepsonderwijs
Het Platform Beroepsonderwijs (HPBO), de MBO Raad en INOP (Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie) organiseren de Innovatieprijs. Het doel van de NIB is door het belonen van innovatieve projecten in het middelbaar en voorbereidend beroepsonderwijs de innovatiekracht van de sectoren te laten zien.

Meer informatie
Twan Stemkens: 0348-75 35 79 of t.stemkens@mboraad.nl www.innovatieprijsberoepsonderwijs.nl

Bron/Auteur: