KRO

KRO Puberruil Z@pp: Eigenzinnige Meindert ruilt met stoere Dylan

Uitzenddatum: 16/02/2011

De brutale Dylan uit Ermelo ruilt in KRO Puberruil Z@pp (16.50 uur, Ned.3) met de nieuwsgierige Meindert, die in het Zaanse West-Graftdijk woont.

Meindert van 12 woont met zijn ouders, broertje en zusje in een vrijstaand huis aan een kanaal. Meindert is een echt buitenkind en gaat vaak slootje springen, skelterracen en schaatsen. Bang om vies te worden is hij niet, ook al is hij best ijdel. Meindert heeft een eigen stijl. Gekleed in giletje met vlinderstrik en hoge hoed wandelt hij door het mooie Zaanse land. Meindert is heel nieuwsgierig en heeft veel interesses, vooral in techniek. Hij gaat regelmatig mee met de band van zijn vader, die zanger is. Meindert heeft zijn muzikale genen dan ook van hem. Als drumtalent houdt hij de buurt geregeld wakker!

De 12-jarige Dylan woont in een rijtjeshuis, samen met zijn ouders, zus en broertje. De vader van Dylan is vaak voor lange tijd weg voor zijn werk in de scheepvaart. Dylan is niet op zijn mondje gevallen en houdt van kattekwaad. Hij vermaakt zich met zijn vrienden in het klimbos, rapt mee met Eminem of gaat met zijn ouders zeilen in Giethoorn. Zijn ouders zijn harde werkers en dit geldt ook voor Dylan: Ieder weekend klust hij bij als schoonmaker van vrachtwagens. Hiermee bekostigt hij zijn allergrootste hobby, namelijk modelvliegtuigen.

Is Dylan nog steeds zo stoer als hij gaat optreden met de vader van Meindert? Wint hij de skelterrace van de kinderen uit het dorp? Hoe doet Meindert het als piloot? Durft hij de vlag te veroveren tijdens het paintballen?

In KRO Puberruil Z@pp ruilen kids van 11 en 12 jaar voor een paar dagen van leven. Ze stappen in de wereld van een leeftijdsgenootje, komen terecht in een nieuw gezin en nemen de hobby's en vriendjes van de ander over. Puberruil Z@PP wordt gepresenteerd door Ajouad El Miloudi.

KRO Puberruil Z@pp, woensdag 16 februari om 16.50 uur op Nederland 3.