Belgische Federale Overheid


* Dikke-truiendag 2011: Uitslovers heb je altijd

Dikke-truiendag 2011: Uitslovers heb je altijd

Datum: 14 februari 2011

Op woensdag 16 februari 2011 is het 'Dikke-truiendag'. Trek die dag dus een warme trui aan en zet de verwarming een graadje lager dan normaal. De campagne richt zich vooral op het onderwijs. Dat belet natuurlijk niet dat u ook thuis of op het werk kunt meedoen. Zo helpt u de strijd tegen de opwarming van het klimaat een handje.

In Vlaanderen is het al de zevende editie van de Dikke-truiendag. Ook in Wallonië en Brussel nemen steeds meer scholen en bedrijven deel aan de 'Journée gros pull'.

De verwarming een graadje lager zetten is een ideale manier om energie te besparen. Dit kan zorgen voor maar liefst 7 % minder brandstofverbruik en dus voor 7 % minder CO2-uitstoot. Met een dikke trui kunt u het graadje lager probleemloos en zonder comfortverlies opvangen. Het is dus zeker niet de bedoeling om de verwarming volledig af te zetten.

Door een aantal eenvoudige acties kan iedereen energie besparen en de CO2-uitstoot laten dalen. Het thema van de Dikke-truiendag is dit jaar eerder ludiek en staat in het teken van 'Uitslovers heb je altijd'.

Meer info over de Dikke-truiendag 2011 bij:

* de Vlaamse overheid

* Leefmilieu Brussel

* de POD Duurzame Ontwikkeling