Politie Groningen

Woensdag 16 februari 2011

Provincie Groningen , 16-02-2011

Winkeldiefstal met een luchtje

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmorgen een 55-jarige man uit Groningen aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. Winkelpersoneel van een supermarkt aan de Beren in Groningen betrapten de Stadjer bij de diefstal van twaalf verpakkingen luchtverfrisser. Hij had de verpakkingen onder zijn jas verborgen. Toen hij deze niet afrekende aan de kassa en het alarm van de detectiepoortjes afging werd hij door personeel aangesproken. Hij werd overgedragen aan de politie en moest mee naar het politiebureau. De luchtjes bleven achter in de supermarkt. De winkeldief kreeg een proces-verbaal en kreeg voor de supermarkt een toegangsverbod voor de duur van één jaar

Vrachtwagencombinatie overbeladen

ULRUM - Een 47-jarige vrachtwagenchauffeur uit Warffum is dinsdagmiddag door de politie bekeurd op de N361 nabij Ulrum. De bestuurder reed met een vrachtwagen en aanhangwagen die overbeladen was. Op de weegbrug bleek dat de vrachtwagen 1000 kg te zwaar woog. De agenten noteerden een overschrijding 66 procent. De lading betrof trottoirbanden. Tegen de chauffeur werd proces-verbaal opgemaakt. Het teveel aan lading werd gelost.

Automobilist gewond tijdens proefrit

LEEK Een 51-jarige inwoner van Leeuwarden is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A7 bij Leek. De Fries was een proefrit aan het maken toen hij van achteren werd aangereden door een 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit de Friese gemeente Skarsterlân. De vrachtwagenchauffeur verklaarde een broodje te willen pakken en had daardoor niet goed voor zich uit gekeken. Door de aanrijding van achteren, raakte de 51-jarige Fries gewond aan zijn nek. Hij is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Hennepkwekerij in woning

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag in een woning aan de Lichtboei in Groningen een hennepkwekerij opgerold. Agenten gingen de woning binnen, omdat er een tip was binnengekomen. Bij de woning zagen ze condens op de ramen en alle gordijnen waren dicht. Eenmaal binnen vonden ze 68 hennepplanten en de gebruikelijke kweekapparatuur. De planten en de apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de plantage.

Hennepkwekerijen opgerold

BELLINGWOLDE/ VRIESCHELOO - De politie heeft dinsdagmorgen twee hennepkwekerijen opgerold. De politie kwam beide kwekerijen op het spoor dankzij een melding via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). In een woning aan de Lindelaan in Bellingwolde troffen agenten in twee kamers op de bovenverdieping 123 hennepplanten aan. De stroom bleek illegaal afgetapt. De 63-jarige bewoner zal later door de politie worden gehoord. In een woning in de Dorpsstraat in Vriescheloo werd een plantage met 450 stekje en 48 hennepplanten aangetroffen. De 38-jarige bewoner zal later door de politie worden gehoord. De politie heeft beide hennepkwekerijen ontmanteld en alle hennepplanten en apparatuur voor vernietiging laten afvoeren. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie pakt wanbetalers op.

GRONINGEN De politie heeft dinsdag twee mannen aangehouden. Dinsdagmiddag werd een

29-jarige man uit Groningen op de J.C. Kapteynlaan aangehouden. Hij had nog voor ruim 1200 euro aan boetes en/of inneming van zijn rijbewijs openstaan. De man kon de boetes gedeeltelijk betalen. Hierop werd zijn rijbewijs en zijn auto ingenomen. Dinsdagmorgen werd een 44-jarige man uit Groningen aangehouden. Hij had nog voor ruim 1000 euro aan boetes en/of 10dagen gevangenisstraf openstaan. Hij kon de boetes niet betalen en werd ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Mensen die nog een boete hebben openstaan, kunnen hun boete pinnen bij de Parketpolitie aan de Kleine Leliestraat 4 in Groningen (open van 8.30 tot 12.00 uur) of bij het hoofdbureau aan de Rademarkt 12.

Beschonken bromfietser aangehouden

OUDE PEKELA De politie heeft dinsdagavond een 20-jarige bromfietser uit Oude Pekela aangehouden. Tijdens een controle op de Burgemeester van Weringstraat in Oude Pekela wees een blaastest uit dat hij onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden en op het politiebureau bleek dat hij ruim 0,9 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie onderzoekt auto-inbraken

ZUIDHORN Zeker drie auto-eigenaren uit Zuidhorn zijn tussen maandagavond en dinsdagmorgen gedupeerd door een inbraak in hun auto. De inbraken vonden plaats aan de Hooglanden, Pluit en Kogge. In twee gevallen werden (ingebouwde) navigatiesystemen uit een auto gehaald. De politie doet onderzoek naar de auto-inbraken en adviseert altijd waardevolle spullen uit voertuigen te halen.

Rijbewijs alcomobilist ingevorderd

PEKELA De politie heeft dinsdagnacht op de Turfweg het rijbewijs ingevorderd van een 35-jarige automobilist uit Nieuw-Weerdinge. De bestuurder werd gecontroleerd en hieruit bleek dat de man te veel had gedronken. Bij de aanhouding verzette de man zich, waarna hij geboeid werd overgebracht naar het politiebureau. De man bleek onder invloed van 1,5 promille alcohol. De man was dusdanig onder invloed dat geen verklaring kon afleggen. De man werd ter ontnuchtering ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist in Beijum aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft dinsdagnacht op de Kremersheerd een 30-jarige automobilist uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De rijstijl van de bestuurder viel bij surveillerende agenten op. Bij controle roken de politieagenten een alcoholgeur. Op het politiebureau bleek dat de man 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor kon de Stadjer weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde dinsdag 15 februari op diverse plaatsen het verkeer.

Hoogezand, Kielsterachterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 4120, aantal overtredingen: 227, hoogst gemeten snelheid: 118 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Blijham, Oosteinde: aantal geregistreerde voertuigen: 784, aantal overtredingen: 310, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Alteveer, Beumeesweg: aantal geregistreerde voertuigen: 576, aantal overtredingen: 76, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.