Politie Gelderland-Midden

Velpse opgepakt na leksteken banden

Publicatiedatum: 16-2-2011 10:02:25

VELP - Een 39-jarige inwoonster van Velp is in de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 februari door de politie in haar woonplaats aangehouden wegens vernieling. De vrouw wordt ervan verdacht op de Thorbeckestraat de banden van de auto van een 31-jarige plaatsgenoot te hebben lekgestoken. De eigenaar hoorde 's nachts rond half twee een geluid buiten en zag de Velpse bij zijn auto weglopen. Kort daarop bleek dat beide banden van haar auto lek waren. Gewaarschuwde agenten hielden de 39-jarige vrouw even later thuis aan. Een langslepende ruzie tussen beiden zou de aanleiding zijn geweest tot het voorval. (2011018814-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Arnhemmer aangehouden na bedreiging handhaver

Publicatiedatum: 16-2-2011 9:54:40

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft dinsdagmiddag 15 februari op de Walstraat een 49-jarige inwoner van die stad aangehouden wegens bedreiging. Handhavers van de gemeente wilden de Arnhemmer bekeuren omdat hij met zijn bromfiets door het voetgangersdomein reed. Toen hij door de ambtenaren werd staande gehouden weigerde hij zich te legitimeren. Ook zou hij gedreigd hebben een van hen te gaan slaan. De handhavers riepen daarop de hulp in van de politie, die de Arnhemmer aanhield. De man ontkende de aantijging echter en is later na verhoor vrijgelaten.
(2011018671-pk)

Handen af van hulpverleners
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Bij geweld tegen politieambtenaren zal de politie Gelderland-Midden haar medewerkers volop steunen, onder meer door financiële genoegdoening te eisen als dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politieambtenaren en andere hulpverleners met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen deze beroepsgroep altijd wordt verhoogd.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---