Gemeente Twenterand


Revitalisering bedrijventerreinen Weitzelpoort en De Sluis

De gemeente Twenterand werkt aan het verbeteren van bestaande bedrijventerreinen. Voor de Weitzelpoort in Vriezenveen en De Sluis in Vroomshoop is een revitaliseringproces gestart.

Devri Infra B.V. heeft in samenwerking met het SAB uit Arnhem voor beide terreinen een masterplan opgesteld. Deze plannen vormen de basis voor verbeteringen om de bedrijventerreinen op een kwalitatief goed en duurzaam niveau te brengen en te houden. Bij de totstandkoming van de masterplannen zijn de ondernemers van de terreinen De Sluis en Weitzelpoort betrokken geweest.

Op basis van de beschikbare budgetten wordt voor beide terreinen een afzonderlijk herstructureringsplan opgesteld, waarin de investeringen in het publieke domein zijn opgenomen. Bij het opstellen van deze plannen wordt de gemeente begeleid door Oost NV. Bij de verdere uitwerking van de plannen worden de plaatselijke ondernemers wederom betrokken.

In het kader van dit verbeteringstraject voor de genoemde terreinen wordt ook rekening gehouden met het aanleggen van glasvezel voor een betere digitale ontsluiting van de bedrijventerreinen. Hierbij is het streven om alle bedrijventerreinen binnen de gemeente Twenterand digitaal te ontsluiten. Wellicht dat de Gemeente Twenterand in deze een pilot gemeente wordt om alle bedrijventerreinen digitaal te ontsluiten.