GroenLinks Tiel


Dinsdag 15 februari 2011, 20:49u - Corien Remijn
VALENTIJNSACTIE VOOR BETER OPENBAAR VERVOER

Op maandag 14 februari voerde GroenLinks in heel Nederland op ludieke wijze actie voor beter openbaar vervoer. In Tiel deelden leden van de partij in alle vroegte Valentijnskaarten en partij-tompoezen uit aan reizigers en OV-personeel. De actie is bedoeld om tegenwicht te bieden aan het huidige kabinet, dat fors bezuinigt op openbaar vervoer.

Ünal Sözen, afkomstig uit Tiel en weer kandidaat voor Provinciale Staten, legt het passanten uit: "De provinciale fractie van GroenLinks maakt zich sterk voor een goed openbaar vervoer in deze regio. Vergeet daarom vooral niet te gaan stemmen op 2 maart!".
Reizigers en personeel ontvangen de actie positief, al heeft niet iedereen vlak na het ontbijt zin in een zoete snack. Men maakt zich zorgen over overvolle treinen, ontbrekende toiletten en de nieuwe 10-minutenregeling in Geldermalsen. Niet iedereen weet dat er op korte termijn ook een knip in de spoorlijn Tiel-Arnhem dreigt en dat ook de rechtstreekse busverbinding naar Nijmegen weer ter discussie staat. "De provincie heeft veel invloed op regionale lijnen. Bovendien kiezen Provinciale Staten de leden de eerste kamer, zodat we ook via die route kunnen werken aan verbetering van het openbaar vervoer. Zo blijft Rivierenland goed bereikbaar blijven en hoeft er niet geïnvesteerd te worden in nóg meer asfalt" benadrukt Sözen nogmaals.