Gemeente Alkmaar


Gevraagd: reacties op nieuwe spelregels voor evenementen

Alkmaar, 16 februari 2011

Uitvoeringskader Evenementen in inspraak

Er komen nieuwe spelregels voor evenementen in Alkmaar. Regels waaraan de organisatoren van evenementen zich moeten houden. Het college van burgemeester en wethouders legt de nieuwe regels voor aan de raadscommissie Bestuur en middelen, die hierover op 8 maart spreekt. Daarna wordt een viertal bijeenkomsten gehouden waarin organisatoren, bewoners en andere belanghebbenden hun reactie er op kunnen geven.

Uit een evaluatie van de huidige evenementenregels (geldig vanaf eind 2007), bleek dat deze niet altijd even adequaat zijn. Dat geldt onder meer voor eindtijden van evenementen en de handhaafbaarheid van geluidsnormen. In december discussieerde de gemeenteraad over de richting die het met de spelregels voor evenementen op zou moeten gaan. Het college heeft bij die gelegenheid aangegeven met een voorstel te komen voor nieuwe regels en vult dit nu in met het Uitvoeringskader Evenementen 2011.

Inspraakavonden
Omdat het van belang is alle belanghebbenden bij evenementen bij het opstellen van de regels te betrekken wordt eind maart, begin april een viertal inspraakbijeenkomsten georganiseerd. Na de bespreking van het Uitvoeringskader in de raadscommissie op 8 maart worden tijd en plaats van deze bijeenkomsten bekend gemaakt. Belanghebbenden krijgen de gelegenheid tijdens de bijeenkomsten hun mondelinge reactie op de voorstellen te geven. Deze reacties worden, naast schriftelijk ingediende reacties, betrokken bij de opstelling van de definitieve spelregels. De inspraakbijeenkomsten zullen worden aangekondigd in de Stadskrant.