Provincie Noord-Holland

Noord-Holland draagt bij aan innovatie

16 februari 2011 -

De provincie geeft een bijdrage aan zes Noord-Hollandse innovatieve initiatieven.

Met het programma Pieken in de Delta Noordvleugel (PiD) werkt de provincie samen met het Rijk en de Metropoolregio om de kenniseconomie in Noord-Holland te versterken. PiD stimuleert kansrijke, kennisintensieve sectoren. Het gaat om een cofinancieringbijdrage van ruim EUR 900.000 euro.

Innovatieve ideeën
De stichting Immuno Valley krijgt een bijdrage om een netwerk van kennisinstellingen, multinationale farma, MKB en overheden uit te laten groeien tot een internationaal onderscheidend cluster. Het gaat om onderzoek en valorisatie bij humane en veterinaire infectieziekten.

De bijdrage aan Amsterdam Photo wordt gebruikt om via nieuwe media en fotografie de creatieve industrie in Amsterdam, Almere, Amstelveen, Haarlem en Zaanstad te stimuleren en internationaal te profileren.

THE Startup Network gebruikt zijn bijdrage om startende, kennisintensieve en innovatieve bedrijven in de zakelijke dienstverlening en creatieve industrie in de Metropoolregio te ondersteunen.

Health Lab gaat een aantal experimenteeromgevingen ("living labs") opzetten waarin concrete toepassingen op het gebied van zorg en ICT worden ontwikkeld. Zorginstellingen, kennisinstellingen, overheid en bedrijven kunnen daar innovatieve oplossingen gaan vinden voor maatschappelijke en politieke problemen.

De KLM gaat (met een groot consortium uit de logistiek) experimenteren met het grootschalig invoeren van E-freight: papierloos functioneren van de luchtvrachtketen. Het doel is efficiency en kostenbesparing en levert een bijdrage aan de aantrekkingskracht van Schiphol.

Pontes Medical gebruikt de bijdrage om de link te zijn tussen de klinische praktijk en de wereld van ontwerpers, ingenieurs en producenten van apparatuur en levert daarmee een bijdrage aan de toepassing van medische technologie.

---