CDA


Nieuws
CDA wil bereikbare steden
woensdag 16 februari 2011

Als de Gelderse steden in de toekomst goed willen blijven presteren is de bereikbaarheid daarbij cruciaal. Dat zei CDA-lijsttrekker Jan Jacob van Dijk gisteravond tijdens een verkiezingsdebat, georganiseerd door de Gelderse steden in Arnhem.
De bereikbaarheid van de steden laat nu te wensen over. Van Dijk wees onder meer op de situatie rondom Arnhem (A15), maar ook op die in de Acherhoek (N18) en het drukke traject tussen Apeldoorn en Deventer (A1). âBereikbaarheid is een basisvoorwaarde voor een goed functionerende stad. Dat betekent aanpakken van verkeersknelpunten, maar ook verbetering van het OV,â aldus Van Dijk.

Verder in het debat werd de lijsttrekkers gevraagd of zij voordelen zagen in een fusie met Overijssel. Ook daar had het CDA een duidelijk standpunt: meer samenwerking met Overijssel is erg belangrijk om samen sterk te staan in Den Haag en Brussel. Maar over een fusie zei Van Dijk: âDat betekent dat je een tijd alleen op jezelf gericht bent. Dat kunnen we in deze tijd niet hebben. Laten we onze energie en geld beter besteden!â