Gemeente Vlaardingen


Werffhoven van start

16-02-2011 |

Wethouder Hans Versluijs gaf afgelopen maandag het officiële startsein voor het nieuwbouwproject Werffhoven in de Westwijk. Werffhoven is het eerste nieuwe woningbouwproject in deze fase van het Actieplan Wonen. Dit Actieplan is de woonvisie tot 2030 van de gemeente Vlaardingen en woningcorporaties Waterweg Wonen en Woningstichting Samenwerking. Door het uitvoeren van het Actieplan Wonen krijgt Vlaardingen huizen waar de Vlaardingers behoefte aan hebben. Hierdoor komt de doorstroming op de woningmarkt op gang en neemt het woongenot toe. Delen van de stad ondergaan door nieuwbouw, renovatie en sloop een ware metamorfose.

wethouder versluijs slaat de eerste paal voor de nieuwbouw werffhoven

Er komen bij Werffhoven in totaal 48 nieuwe woningen. De nieuwe wijk is opgebouwd uit vier 'hoven' met elk acht eengezinswoningen en vier twee-onder-één-kapwoningen. Veertig woningen zijn al verkocht.

In 2011 wordt er op acht plekken in de wijk gebouwd. De meeste projecten zijn al in volle gang, zoals het Centrum voor Preventie en Herstel aan de Marathonweg, de nieuwe Prins Willem Alexanderschool, de woningbouw aan de Marnixlaan en de woningbouw op het voormalige WIK-terrein (De Eilanden). Medio 2011 starten drie Verenigingen van Eigenaren om de gebouwen netjes te onderhouden en op te knappen. Dit zijn de Van der Werffstraat, de Gijsbrecht van Amstelstraat en de Van Viandenstraat. Ook in de voormalige Ichtuskerk komen woningen. In het nieuwe centrum in de wijk komt een locatie van zorginstelling Argos. Ten slotte wordt de openbare ruimte bij dit centrum aangepakt.

Zie ook

Gerelateerde informatie


* Van der Werffstraat

* Actieplan Wonen

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000