Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.40 uur

Utrecht, 16-02-2011

Man na achtervolging aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden omdat hij een stopteken negeerde en in bezit was van een grote hoeveelheid wiet.

Omstreeks 19.30 uur wilden agenten op de Pijperlaan een automobilist controleren. De bestuurder negeerde het stopteken en ging er vandoor. De politie zette de achtervolging in. Tijdens de achtervolging haalde de verdachte levensgevaarlijke manoeuvres uit, waarbij voetgangers moesten wegspringen omdat de bestuurder over het trottoir reed.

Uiteindelijk werd de man klemgereden op de Kanaalstraat en aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette de 27-jarige man uit Herselt (Frankrijk) zich hevig. Hij werd met gepast geweld geboeid en naar het bureau overgebracht. In de auto van de man werd een grote hoeveelheid wiet in een plasticzak aangetroffen.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Zuilense ring vond dinsdagmiddag een aanrijding tussen een bestelbus en een auto plaats. Hierbij raakte een man gewond.

Een 30-jarige bestuurder uit Nieuwegein reed omstreeks 16.45 uur met zijn bestelbus vanaf de Rijksweg A2, rechtsaf de Zuilense ring op. Hierbij heeft de bestuurder, volgens zijn eigen verklaring, het rode verkeerslicht genegeerd en hij botste tegen de auto van een 36-jarige man uit Breukelen. Door de aanrijding raakte de 36-jarige man gewond aan zijn nek en arm. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Vrouw beroofd

UTRECHT Dinsdagavond vond op het Gaasterland een beroving door drie jongens plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 23-jarige vrouw uit Utrecht liep rond 22.30 uur met haar fiets aan de hand over de Oeral naar het Gaasterland. Ter hoogte van de overkapping bij de parkeerplaatsen stonden drie jongens met scooters. Eén van de jongens zei dat de vrouw moest stoppen en eiste geld van haar. Onder bedreiging van een steekwapen gaf de vrouw haar geld af.

De drie jongens reden na de beroving, ieder op een scooter, weg in de richting van Oeral. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Jongen op gestolen snorfiets aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag een jongen aangehouden, omdat hij op een gestolen snorfiets reed.

Tijdens de surveillance, omstreeks 14.20 uur, zagen agenten op de Magelhaenlaan een jongen op een snorfiets rijden. Het kenteken van de snorfiets werd gecontroleerd. Uit het politiesysteem bleek niet dat er iets met de snorfiets aan de hand was. Toen de agenten het chassisnummer lieten controleren, bleek dat de snorfiets als gestolen gesignaleerd stond. De 15-jarige bestuurder uit Utrecht werd meegenomen naar het bureau en de snorfiets werd voor technisch onderzoek in beslag genomen.

Man rijdt ambulance weg

VLEUTEN De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden, omdat hij een ambulance had weggereden en aan de kant had gezet.

Rond 23.55 uur kreeg de politie een melding dat een man ambulancepersoneel zou belagen bij een huis aan de Madameperenlaan. Ter plaatse bleek dat een 28-jarige man uit Utrecht de Madameperenlaan in was gereden. In de laan stond een ambulance, waarvan het personeel in een huis drukdoende was met een onwelwording. De bestuurder toeterde eerst en toen dat geen effect had ging hij het huis binnen en vroeg hij of het ambulancepersoneel hun auto weg wilde zetten.

Toen dit niet werd gedaan, omdat de eerste zorg de patiënt betrof, liep de man naar buiten. Hij stapte in de ambulance en reed deze naar een plek, zodat hij er met zijn eigen auto langs kon. De inmiddels gewaarschuwde politie kwam ter plaatse en trof de man in de ambulance aan. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.