Gemeente Helmond


Kindcentrum De Bundertjes geopend

Wethouder Margreet de Leeuw (Onderwijs) heeft op donderdag 10 februari het nieuwe Kindcentrum De Bundertjes officieel geopend.

In dit kindcentrum kunnen kinderen van 0 tot 13 jaar de hele dag terecht.

Heel nauw samen

Afgelopen periode is openbare basisschool de Bundertjes helemaal gerenoveerd en verbouwd. Vlak daarbij aan de Harmoniestraat is een nieuw pand voor kinderopvang gebouwd. In deze twee gebouwen werken openbare basisschool De Bundertjes, peuterspeelzaal Kruimeltje en Spring Kinderopvang heel nauw samen.

Doorgaande leerlijn

De Bundertjes is niet zomaar een kindcentrum. De initiatiefnemers, St. Openbare Basisscholen Helmond en Spring Kinderopvang streven ernaar de principes van het integraal kindcentrum zo ver mogelijk door te voeren. In een integraal kindcentrum komen kinderen gedurende de hele dag om te leren, te spelen zich te ontwikkelen en elkaar te ontmoeten. Er zijn gezamenlijke activiteiten voor zowel de kinderen van de school, de peuterspeelzaal als de kinderopvang. Ook de buitenschoolse opvang en de basisschool stemmen activiteiten en themas op elkaar af. Doel is de doorgaande leerlijn voor kinderen zo goed mogelijk vorm te geven.