Gemeente Helmond


Invallen en controles hennepkwekerijen

Onder regie van de "Taskforce georganiseerde criminaliteit" zijn op diverse plaatsen in Brabant, waaronder Helmond, hennepkwekerijen ontmanteld.

De acties zijn gericht tegen de georganiseerde hennepteelt. De politie onderzoekt welke personen in verband staan met de ontmantelde hennepkwekerijen en zal ook hen aanpakken. Indien nodig worden growshops gesloten.

Zichtbaarheid criminele verbanden

De invallen en controles passen in de bredere aanpak van de Taskforce om de informatiepositie van de overheid te verbeteren. Gemeenten en de belastingdienst kunnen hierdoor gerichter acties uitvoeren. Bovendien worden de criminele verbanden zichtbaar. Ook kan de informatie een rol spelen in toekomstige onderzoeken naar de georganiseerde criminaliteit in Brabant.

Samenwerking

In de Taskforce werken gemeenten, politie, Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, Defensie en het ministerie van Veiligheid en Justitie samen om de georganiseerde criminaliteit in Brabant terug te dringen.

Meld Misdaad Anoniem

Hoewel het accent bij de invallen en controles nu ligt op de hennepteelt, richt de Taskforce zich op alle deelgebieden waar de georganiseerde criminaliteit zich manifesteert zoals ook heling, witwassen en vastgoedfraude.
De Taskforce roept inwoners van Brabant op om hun buurt veiliger te maken door verdachte situaties te melden bij de politie of bij Meld Misdaad Anoniem. Het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem is 0800-7000.