Unie van Waterschappen

'Reggepad en Dinkelpad' Wandelroute van het Jaar 2011

Het Reggepad en Dinkelpad is door een vakjury van de Fiets en Wandelbeurs uitgeroepen tot Wandelroute van het Jaar 2011. Het wandelrouteboekje is door waterschap Regge en Dinkel samen met de provincie Overijssel, de Regio Twente en het Twents Bureau voor Toerisme heeft ontwikkeld.

Het Reggepad en Dinkelpad maken onderdeel uit van het Wandelroutenetwerk Twente. Het waterschap heeft beide paden beschreven in een handzaam boekje. Daarin zijn naast kaartmateriaal themapagina's opgenomen over de Regge en de Dinkel en projecten van het waterschap.

Droge voeten, schoon water

Waterschap Regge en Dinkel zorgt er voor dat er in het Twentse landschap niet teveel, maar ook niet te weinig water is. Dat doet ze onder meer door het goed inrichten en beheren van de kanalen, beken en sloten die door het karakteristieke gebied slingeren. De onderhoudspaden die daarvoor aan weerszijden van veel beken en en sloten zijn aangelegd stelt het waterschap, waar mogelijk, open voor fietsers en wandelaars.

Herdruk

Het wandelrouteboekje Reggepad & Dinkelpad is momenteel in herdruk. Tijdens de Fiets en Wandelbeurs op 26 en 27 februari in de RAI in Amsterdam worden de laatste exemplaren verkocht. Het geactualiseerde wandelrouteboekje verschijnt begin mei en is in de boekhandel verkrijgbaar. De feestelijke prijsuitreiking vindt zaterdag 26 februari plaats in de RAI in Amsterdam.

Bron: waterschap Regge en Dinkel