Student uit Ridderkerk wint 50.000 euro met kraslot

16/02/2011 13:13

De Lotto

Een 19-jarige student uit Ridderkerk heeft met het Flappen Krassen Kraslot de hoofdprijs van 50.000 euro netto gekrast. De jongen kocht het kraslot bij Multishop aan het Dillenburgplein in Ridderkerk.

"Ik schreeuwde het uit toen ik zag dat ik 50.000 euro had gewonnen. Ik win weleens een paar euro, maar dit had ik niet verwacht. Van het prijzengeld wil ik een auto kopen. Eentje zonder wegenbelasting, want ik studeer en wil het verder kunnen bekostigen van het geld dat ik verdien met mijn bijbaantje. De rest van het prijzengeld zet ik op een spaarrekening," aldus de gelukkige winnaar.

Het winnende kraslot is gekocht bij Multishop aan het Dillenburgplein 3 in Ridderkerk. Hier wordt zaterdag 26 februari om 09.30 uur door Krasloten een grote taart aangesneden om het winnen van de hoofdprijs aldaar te vieren. Daarnaast is er voor iedereen heerlijke koffie, geserveerd vanuit een authentieke Piaggio en worden er gratis krasloten aan iedereen ouder dan achttien jaar uitgedeeld. Hiervoor geldt: op = op.

Iedereen wint met Krasloten

Niet alleen spelers van Krasloten winnen met Krasloten, maar ook goede doelen winnen. Krasloten is een onderdeel van De Lotto en alle opbrengsten komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van Stichting De Lotto in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan via NOC NSF. Naast de topsport profiteren ook de breedtesport en talentontwikkeling van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de KWF Kankerbestrijding is sinds de oprichting zo'n 500 miljoen euro afgedragen.