Haven Amsterdam

Ontwikkelingen Stadhaven Minerva

16 februari 2011
Haven Amsterdam heeft de laatste jaren alle zeilen bijgezet voor de ontwikkeling van Stadhaven Minerva. En met succes.

Dit historisch stuk haven in hartje Amsterdam is binnen een korte periode herontwikkeld tot een rijk geschakeerd bedrijventerrein voor creatieve ondernemers. Het bruist er niet enkel van bestaande creativiteit, maar ook van nieuwe ondernemingen. Het ruige industriële karakter van de haven, het inspirerende panoramische uitzicht over het IJ en de korte afstand naar het Centraal Station maken Stadhaven Minerva een gewilde locatie.

De afgelopen week hebben drie klanten hun vertrouwen in Stadhaven Minerva uitgesproken. Zo gaat Barts, wintermode accessoires, een nieuw opslag en distributiecentrum van twee verdiepingen bouwen met daarboven nog eens twee etages waarin de ontwerpstudios, showroom en overige functies worden gefaciliteerd. Samen met een parkeerkelder voor het parkeren van personenautos is de term intensief ruimtegebruik met in totaal dus vijf bouwlagen een understatement.

Verder gaat PontMeyer een nieuwe bedrijfsruimte voor hout en plaatmaterialen bouwen aan de Rigakade waardoor zij hun huidige locatie aan de kop van de Archangelkade kunnen verlaten. Deze locatie wordt vervolgens in erfpacht afgenomen door G&S Vastgoed die hier vervolgens weer gebouwen gaat ontwikkelen voor de creatieve industrie. Kortom ontwikkelingen genoeg.

Meer informatie?
www.stadhavenminerva.com