Politie Groningen

Snelle aanhoudingen na overval op kledingatelier

Drie overvallers snel aangehouden

Groningen , 16-02-2011 o Met een bliksemactie heeft de politie woensdagmorgen in de binnenstad van Groningen drie overvallers (27, 35 en 36 jaar) uit Groningen aangehouden. Het drietal wordt ervan verdacht een kledingatelier aan de Nieuweweg te hebben overvallen.

Overval

Drie onbekende mannen kwamen iets na 11:00 uur een
kleding-reparatiezaak aan de Nieuweweg binnen en bedreigden een 47-jarige personeelslid uit Groningen met een wapen. Na de overval ging het drietal er vandoor in de richting van de binnenstad.

112 en ringensysteem

Een alerte getuige was getuige van de overval en belde direct het landelijk alarmnummer 112. Direct na de melding stelde de politie een ringensysteem in waarbij op strategische plaatsen werd gekeken of verdachte personen te zien waren. Het doel van het ringensysteem is het verhogen van heterdaadkracht. De overval werd ook via cameratoezicht waargenomen. De drie verdachten probeerden te ontkomen, maar konden snel door de politie in de omgeving worden achterhaald en aangehouden. In de omgeving vond een direct een uitgebreid onderzoek plaats. Er werden diverse getuigen en ondernemers gehoord. Ook werd een speurhond ingezet.

Licht gewond

Het slachtoffer raakte bij de overval licht gewond. Hij werd door ambulancepersoneel onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het is nog onduidelijk wat de overvallers bij de overval hebben buitgemaakt. Zij werden alle drie ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat.

Uw informatie

De politie heeft al meerdere getuigen gehoord. Toch zoekt de politie mensen die ook getuige zijn geweest van deze overval. Zij kunnen bellen met 0900-8844 (lokaal tarief)

Hoge prioriteit aan overvallen

Regiopolitie Groningen geeft overvallen een hoge prioriteit. Zo doet het korps zoveel mogelijk om overvallen te voorkomen én overvallen op te lossen. In dat kader werd er eind vorig jaar een grootschalig team gestart.