Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 16 februari

Alkmaar, 16-02-2011 o 14.00 uur

Lichaam dode vrouw aangespoeld

Bergen aan Zee, woensdag 16 februari

Op woensdagmorgen vond een voorbijganger op het strand tussen Schoorl en Bergen aan Zee, nabij de opgang Bergen aan Zee het levenloze lichaam van een tot nu toe onbekende vrouw.

Uit onderzoek is vast komen te staan dat de vrouw vermoedelijk is overleden als gevolg van verdrinking. Het tijdstip van overlijden ligt vermoedelijk tussen dinsdagavond 21.00 uur en woensdagmorgen 03.00 uur. De identiteit van de vrouw kon nog niet worden vastgesteld. Voor zover bekend is er geen melding gedaan van vermissing van een vrouw die voldoet aan het signalement van het slachtoffer.

Het ging om een blanke vrouw van ongeveer 50 jaar oud en met een lengte van 1,62 meter. De vrouw had een fors postuur en schoenmaat 40. Zij had blauwgrijze ogen en geblondeerd halflang stijl haar met grijze uitgroei. Bij haar wenkbrauwen en oogleden had de vrouw permanente make-up. Het slachtoffer ging gekleed in een blauwe spijkerbroek met blauwe riem, wandelschoenen merk Rucanor en witte sportsokken. Verder droeg zij een blauw poloshirt en een groen jack van het merk Ulla Popken. Als sieraden droeg zij een Hema horloge met bruine band en drie zilveren ringen. De vrouw was brildragend.
Getuigen, die de vrouw vanuit het signalement herkennen of iemand missen die mogelijk aan het signalement voldoen, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Bergen, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhoudingen in verband met wapenbezit

Hoorn, dinsdag 15 februari

Op dinsdagmiddag hield de politie een 31-jarige man en een 56-jarige vrouw uit Hoorn aan in een woning aan de Plutohof op verdenking van het illegaal voorhanden hebben van vuurwapens. De politie deed onderzoek in de woning en trof daar een vuurwapen aan met munitie en een imitatievuurwapen. De wapens werden in beslag genomen. Ook werd materiaal aangetroffen van een hennepplantage. Er was echter geen plantage in werking. De verdachten, die in de woning aanwezig waren, werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld.

De politie onderzoekt de herkomst van de wapens.

Verkeerscontrole

Heerhugowaard, dinsdag 15 februari

Op dinsdagmiddag controleerde de politie tussen 12.40 en 13.15 uur op de Zuidtangent in Heerhugowaard. De controle was gericht op het plaatselijke verbod om linksaf te slaan. Hoewel er voor het verkeer een duidelijk bord met verplichte rijrichting (rechtsaf) staat, wordt dit verbod regelmatig overtreden. Vier bestuurders kregen hiervoor een bekeuring. De politie houdt de komende tijd vaker een controle op deze plaats.

Oterleek, dinsdag 15 februari

Op dinsdagmiddag omstreeks 14.15 uur nam de politie het rijbewijs in van een 45-jarige automobilist uit Heerhugowaard. De man reed vanaf de brug de Oterlekerweg in Oterleek op richting Stompetoren en verhoogde direct zijn snelheid. De teller van de achtervolgende politieauto liep al snel op naar 130 km per uur, terwijl de auto van de verdachte steeds verder uitliep. Vanaf Stompetoren ging hij richting Zuidschermer. Ook hier reed hij 130 km per uur. Binnen de bebouwde kom reed hij 90 om vervolgens het gas weer in te trappen tot 130 op een weggedeelte waar maar 60 km per uur gereden mag worden. De man stopte bij de stoplichten bij de Kogerpolderbrug. Hier kon hij op zijn weggedrag worden aangesproken. De man had geen idee van zijn snelheid. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Den Oever, dinsdag 15 februari

Op dinsdagavond omstreeks 19.45 uur werd op de A7 (Afsluitdijk) een 25-jarige man uit Purmerend in een personenauto geklokt met een snelheid van 170 km per uur op een plaats waar 120 km per uur is toegestaan. De overtreding werd geconstateerd door de bemanning van een onopvallende politieauto. Omdat de man 50 km te hard reed, moest hij zijn rijbewijs inleveren. Hij kreeg ook een proces-verbaal.

Woninginbraken

Castricum, dinsdag 15 februari

Op dinsdagmiddag werd tussen 13.00 en 18.15 uur ingebroken in een woning aan de Beverwijkerstraatweg in Castricum. De daders kwamen tijdens de afwezigheid van de bewoners het pand binnen door een raam aan de achterzijde open te breken. De hele woonkamer werd doorzocht. Kasten en lades werden open getrokken. Uit de woning werden onder anderen postzegelboeken met eerstedagenveloppen ontvreemd.

Hoorn, dinsdag 15 februari

Op vrijdagavond werd tussen 17.30 en 22.30 uur ingebroken in een woning aan het Watertje in Hoorn. De daders kwamen het pand binnen door aan de achterzijde een raam te forceren. Uit de woning werden onder anderen twee laptops en twee cameras ontvreemd.

Politie houdt heler aan

Den Helder, dinsdag 15 februari

Op dinsdagmiddag omstreeks 16.40 uur zag de politie een 26-jarige man uit Den Helder op een damesfiets rijden op de Texelstroomlaan in zijn woonplaats. Omdat de fiets een kenmerk vertoonde van een gestolen fiets, er ontbrak een origineel slot, werden de man en het rijwiel gecontroleerd. Hierbij bleek de fiets 6 oktober 2010 in Den Helder te zijn gestolen. De man werd aangehouden en de fiets werd in beslag genomen

Twee dertienjarigen beroofd van Blackberry

Alkmaar, dinsdag 15 februari

Op dinsdagavond omstreeks 19.20 uur werd een 13-jarige jongen uit Oterleek en een eveneens 13-jarige jongen uit Heerhugowaard beroofd van hun Blackberry in het park Rekerhout in Alkmaar. De jongens stonden bij de skatebaan toen zij werden benaderd door een man die hen met een mes bedreigde. De jongens moesten hun telefoons afgeven. Na de beroving ging de dader en vandoor op een opoefiets.

De dader is een negroïde man. Hij droeg zwarte kleding en een capuchon over zijn hoofd. Ook droeg hij een shawl voor zijn mond.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. De politie in Alkmaar is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Met drank op tegen de blokken

Zwaagdijk-West, dinsdag 15 februari

Op dinsdagmiddag omstreeks 14.15 uur kreeg de politie een melding dat een vrouw in een personenauto op de Zwaagdijk tegen betonblokken was aangereden. De vrouw was niet op de plaats van het ongeval gebleven, maar was met onder anderen twee lekke banden weggereden. Even later trof de politie de 46-jarige vrouw uit Hauwert in haar auto aan. Zij bleek alcohol gebruikt te hebben. Bij de ademanalyse blies zij 795 ug/l. Dat is bijna vier maal het voor haar geldende maximum van 220 ug/l. De vrouw kreeg een proces-verbaal en moest haar rijbewijs inleveren.