Gemeente Delfzijl

Combinatiefunctionarissen stimuleren sport en bewegen

Vorig jaar zijn vier combinatiefunctionarissen aangesteld die ervoor moeten zorgen dat inwoners van de gemeente Delfzijl meer gaan sporten en bewegen.

Het gaat daarbij vooral om kinderen in de basisschoolleeftijd en senioren van 55 jaar en ouder. De combinatiefunctionarissen bieden activiteiten aan en ondersteunen sportverenigingen. Verder zijn de functionarissen actief in wijken en dorpen om samenwerking en ontmoeting te stimuleren. Dit is een onderdeel van de tussenevaluatie van de nota Sport en Bewegen.

Voor senioren van 55 jaar en ouder in Delfzijl Noord is er bijvoorbeeld een project opgezet om beweging te stimuleren. Zo komt er elke dinsdagochtend een groep van zoân dertig 55 plussers bij elkaar in de Olympiahal. Communities in Beweging is gericht op Turkse mannen en vrouwen van boven de 55. Ook in de dorpen komen er diverse sportactiviteiten.

Voor kinderen is er het programma Jump-in dat op alle 25 basisscholen draait. Het bewegingsonderwijs is verbeterd en de prestaties van leerlingen worden gevolgd.

Medewerkers van de gemeente hebben in 2010 de banden met sportverenigingen verder aangehaald. Zij bezochten hiervoor onder andere bestuursvergaderingen. De regelmatige contacten hebben de verstandhouding en de communicatie tussen sportverenigingen en gemeente bevorderd.