Gemeente Almelo

Heracles pleit bij gemeenteraad voor nieuw stadion, bijgestaan door honderden fans

16 februari 2011 - Honderden Heracles-supporters waren dinsdag 15 februari demonstratief aanwezig bij de informatieve raadsbijeenkomst waarin Heracles Almelo de plannen voor een nieuw stadion presenteerde.

Overvolle raadzaal met spandoeken

Heracles Almelo was met een grote afvaardiging naar het stadhuis gekomen, inclusief de technische staf en spelers. De supporters in de raadzaal ondersteunden het pleidooi voor een nieuw stadion met spandoeken en spreekkoren. Fans voor wie in de raadzaal geen ruimte was, volgden de vergadering via schermen in de Burgerzaal en op het Stadhuisplein.

Staande ovatie

De bijeenkomst trok ook veel belangstelling van de media. Aan het einde was er een staande ovatie van de raadsleden voor de supporters, die hen daarvoor op hun beurt bedankten met een applaus. Het college van burgemeester en wethouders streeft er naar in het tweede kwartaal te komen met een voorstel waarover de gemeenteraad zal oordelen.

Spelers onwennig op de publieke tribune
Spelers onwennig op publieke tribune

De raad wordt gevraagd te beslissen over een lening van 15 miljoen euro en over de herindeling van sportcomplexen van amateurverenigingen bij het huidige Polmanstadion. Een deel van de ruimte is namelijk nodig voor de nieuwbouw.

'Noodzakelijk'

Heracles betoogde dat een nieuw stadion noodzakelijk is en dat de club een belangrijke sociaal-maatschappelijke rol speelt in de samenleving. Verder kreeg de raad een toelichting op de commerciële mogelijkheden van het nieuwe stadion en over het te volgen traject op juridisch, financieel en ruimtelijk gebied.

Trefwoorden:
Gemeenteraad, raad, Heracles Almelo, nieuw stadion