INCAS3 verwerft aandelen in Target Holding bv

16/02/2011 15:46

INCAS'

Assen - 16 februari 2011

INCAS3 is aandeelhouder geworden van Target Holding bv. Target Holding bv exploiteert de kennis die ontwikkeld wordt binnen het onderzoeksproject Target, dat gericht is op databeheer van zeer grote hoeveelheden data afkomstig uit sensornetwerken. Dit sluit nauw aan bij de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van INCAS3 op het gebied van grootschalige sensornetwerken.

De directie van onderzoeksinstituut INCAS3 ziet participatie in Target Holding als een manier om de synergie tussen Target en INCAS3 vorm te geven, waarbij de inhoudelijke kennis en doelstellingen elkaar versterken. Bovendien stelt het INCAS3 in staat om haar ambitie, een brug te slaan tussen wetenschap en industrie, verder vorm te geven.

"INCAS3 is niet alleen een investeerder in Target Holding bv, maar ook een belangrijke strategische partner om sensorprojecten met behoefte aan grootschalige dataopslag binnen te halen", aldus Gert-Jan van Dijk, directeur van Target Holding.

John van Pol, zakelijk directeur van INCAS3, bevestigt het gezamenlijk belang: "INCAS3 richt zich op sensorprojecten die vragen om grootschalige dataopslag. De relatie met Target Holding bv ontsluit de methodieken en faciliteiten om deze dataopslag mogelijk te maken."

Over Target Holding bv

Het project Target is een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen en beoogt een duurzaam economisch cluster van intelligente informatiesystemen op te bouwen in Noord-Nederland, in het bijzonder gericht op databeheer van zeer grote hoeveelheden data die afkomstig zijn uit sensornetwerken.

Target Holding bv is opgericht ten behoeve van de exploitatie en valorisatie van kennis die binnen de context van het Target project wordt ontwikkeld. Target Holding bv speelt een marktgerichte, drijvende rol in het formuleren van de onderzoeksvragen binnen het Target project. Target Holding bv beheert alle intellectueel eigendom dat (mede) door de publieke partijen is ontwikkeld en draagt er zorg voor dat dit intellectueel eigendom maximaal commercieel wordt uitgenut.

Het Target project wordt medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en door het ministerie van EZ, Pieken in de Delta. Het Target project wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Groningen, de Provincie Groningen, de Provincie Drenthe en SNN en staat onder auspiciën van Sensor Universe.

Over INCAS3

INCAS3 is in 2008 opgericht op initiatief van de Provincie Drenthe en de Gemeente Assen om de brug te slaan tussen de fundamentele kennis en de praktische toepasbaarheid van sensorsystemen. INCAS3 is een zelfstandig, non-profit onderzoeksinstituut dat snel en flexibel inspeelt op vragen m.b.t. sensortechnologie van wetenschap en industrie. Het onderzoek wordt vanuit standplaats Assen uitgevoerd door promovendi en postdocs in combinatie met een team van excellente ingenieurs.

INCAS3 wordt medegefinancierd door de Provincie Drenthe, de Gemeente Assen, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en door het Ministerie van EZ, Pieken in de Delta

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.incas3.eu