Gemeente Rotterdam

ook deze stemronde levert een biz op

Uitslag draagvlakmeting BIZ bekend

16 februari 2011 | Gemeentebelastingen Rotterdam | persbericht

Op 16 februari maakt Gemeentebelastingen de uitslag van de BIZ-stemronde bekend. Het resultaat: weer één BIZ erbij in Rotterdam. afbeelding

Bergse Dorpstraat hoort ook bij BIZ in Hillegersberg

Op initiatief van Rotterdamse ondernemersverenigingen startte Gemeentebelastingen Rotterdam half januari weer een draagvlakmeting voor BIZ-plannen. Negen gebieden deden mee aan deze stemronde.

Alleen Hillegersberg slaagde er in toch nog genoeg draagvlak te creëren voor hun plannen. Met een stempercentage van 63% en 69% voorstemmers was de uitslag duidelijk; de BIZ mag er komen. Het uitgangspunt van een BIZ is dat alle ondernemers in het gebied meebetalen aan de activiteiten die ten goede komen aan het winkelgebied of bedrijventerrein. Gemeentebelastingen zorgt voor de inning van de BIZ-bijdrage. Het opleggen van deze bijdrage aan ondernemers in de vijf Rotterdamse BI-zones, Hillegersberg, Lusthofstraat, Nieuwe Binnenweg, Van Oldenbarneveltstraat en Witte de Withkwartier, gebeurt met ingang van volgende maand.

Experimentenwet verlengd
In februari besloot het ministerie van Economische zaken om de Experimentenwet BIZ te verlengen tot 1 januari 2012. Oorspronkelijk zou deze Experimentenwet per 1 mei 2011 aflopen. Deze verlenging geeft ondernemers nog een mogelijkheid om gezamenlijk via de BIZ de aantrekkelijkheid van het winkelgebied of het bedrijventerrein te bevorderen. Ondernemers die een BIZ willen starten, dienen dit aan te melden bij de gemeente Rotterdam. Meer informatie hierover vindt u binnenkort bij de veel gestelde vragen over Bedrijven Investeringszones. Ook kunt u informatie aanvragen bij de Kamer van Koophandel.
Overzicht uitslag draagvlakmeting