Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 16-02-2011

Politie houdt twee verdachten aan na overval op woning

BERGEN OP ZOOM: De politie hield woensdagmiddag twee verdachten aan voor het plegen van een overval op een woning. Een getuige meldde dat er bij een woning aan de Kremerstraat vier personen wegliepen richting het Catharinaplein. Een van hen zou een vuurwapen bij zich hebben. De politie verstuurder direct na de melding een SMS-Alert met hierin het verzoek om tips door te geven aan de politie via 0900-8844.
Kort hierna zag een getuige twee mannen op een plat dak zitten bij dezelfde woning. De politie hield de twee aan. Een van de aangehouden mannen is een 31-jarige man uit het Belgische Mortsel.
Van de bewoner van het pand wordt aangifte opgenomen. Hij werd mishandeld door de overvallers en heeft hierdoor letsel in het gezicht. Wat er precies is gebeurd is niet duidelijk. De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld.

Man aangehouden voor mishandeling vrouw

ROOSENDAAL: Dinsdagavond alarmeerde een 27-jarige bewoonster van een woning in de wijk Kalsdonk de politie. Ze zou op die dag en de dag ervoor meerdere malen zijn geslagen door haar man. De 29-jarige man is aangehouden en in verzekering gesteld. Het stel zou ruzie hebben gekregen om een bezoek van de ouders van de verdachte aan het stel. Van de vrouw is aangifte opgenomen. De man verklaarde dat de vrouw hem bleef uitschelden en slaan en dat hij haar hierop een klap heeft gegeven.

Automobilist onder invloed aangehouden

ROOSENDAAL: Een 54-jarige man uit Stampersgat werd maandag tegen 02.30 uur aangehouden op de Borchwerf. De man reed met zijn auto slingerend over de weg en kwam meerdere keren op de verkeerde weghelft. De man bleek teveel te hebben gedronken en is overgebracht naar het
politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit bleek een uitslag van 665 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Om 03.55 uur werd de man opnieuw aangehouden op de A58 bij Roosendaal. Hij werd aangehouden voor rijden onder invloed en het rijden tijdens een rijontzegging. De auto van de verdachte is in beslag genomen. Na verhoor is hij wederom in vrijheid gesteld.
Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ruim 60 bekeuringen bij bromfietscontrole

ROOSENDAAL: Zes politiemedewerkers van het team Roosendaal, vijf medewerkers van het verkeershandhavingsteam en 5 medewerkers van de afdeling toezicht en handhaving van de gemeente hebben dinsdag een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werd met name gelet op het
verkeersgedrag van bromfietsers.

Er werd op verschillende locaties gecontroleerd; tussen 14.45 uur en 17.00 uur werd gecontroleerd op de Scholtenboslaan, tussen 17.00 uur en 19.15 uur bij het viaduct aan de Burgemeester Freijterslaan en tussen 19.15 uur en 21.15 uur is gecontroleerd op het Stationsplein.

Door vier motorrijders, waaronder 1 onopvallende werden 75 brom- en snorfietsers naar de controleplaatsen gebracht.

Hierbij zijn verschillende bekeuringen uitgedeeld:
19 x overschrijding van de maximale constructiesnelheid

1 x het negeren van een gesloten verklaring

2 x het niet dragen van een helm

1 x het niet tonen van een rijbewijs op de eerste vordering 4 x het niet hebben van een rijbewijs. Een van de gesnapte bestuurders, een Poolse man, werd hiervoor al voor de derde keer aangehouden en zijn bromfiets is in beslag genomen. Dit voertuig bleek ook niet te zijn verzekerd.

1 x het negeren van rood licht

1 x het besturen van een snorfiets onder invloed van alcohol (370ug/l) 24 x fout parkeren

3 x het niet voeren van verlichting op de fiets

1x niet dragen van de autogordel

1 x snelheidsovertreding van meer de 30 km/u op de Rijksweg

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 16-02-2011 16:31 | © Regio Midden en West Brabant |