Gemeente Cromstrijen


Raad eensgezind over bezuinigingsmaatregelen (16-02-2011)

Met een vollere publieke tribune dan normaal behandelde de gemeenteraad dinsdag 15 februari 2011 de bezuinigingen die voor Cromstrijen op stapel staan. De behandeling verliep goed: de raad stemde, na een aantal kleine aanpassingen, unaniem in met het voorliggende voorstel.

De raad sprak positief over het intensieve traject dat zij doorlopen had met het college. "Het getuigt van goed bestuur dat het college niet afwacht totdat de definitieve hoogte van de Rijksbezuinigingen bekend zijn", aldus de raad. De kleine aanpassingen stelde de raad vast met een amendement dat door alle partijen werd ondersteund. Het amendement haalt de onbedoelde scherpe randen voor de Cromstrijense samenleving eraf. Zo blijft de geitenwei in Klaaswaal gespaard en blijft de lastenstijging beperkt tot maximaal 1,5%.

Deze eensgezindheid over de bezuinigingen is uniek voor de Hoeksche Waard. Wethouder Financiën, Hans Flieringa deelde zijn complimenten uit aan raads- en collegeleden en aan de ambtenaren. Hij gaf aan zeer tevreden te zijn met het eindresultaat.

Omdat de exacte bezuinigingen van het Rijk nog niet bekend zijn, ging het college uit van een bezuinigingsbedrag van 1 miljoen euro in 2015. De komende periode zoekt het college verder naar bezuinigingsmogelijkheden. De uitkomsten hiervan meldt zij bij de behandeling van de Kadernota 2012 in de raadsvergadering van 28 juni 2011.