Academisch ziekenhuis Maastricht

Gebundelde krachten in de strijd tegen Alzheimer Publicatiedatum: 16-02-2011 Bron: HfL Auteur: Hfl Datum: 16-02-2011

Vanaf heden bundelen Alzheimer Nederland, het Alzheimer Centrum Limburg en de Health Foundation Limburg (het fondsenwervende bureau van het Maastricht UMC+) hun krachten in de strijd tegen Alzheimer. Onder de naam Alzheimeronderzoekfonds Limburg zetten de drie organisaties zich de komende jaren in om meer aandacht te vragen voor de problematiek rondom de ziekte en het belang van meer geld voor onderzoek.

Alzheimeronderzoekfonds Het Alzheimeronderzoekfonds heeft als doelstelling om in de komende jaren geld te werven voor onderzoek dat door het Alzheimer Centrum Limburg wordt uitgevoerd. In 1986 startte een klein team van het academisch ziekenhuis Maastricht een centrum voor vroegdiagnostiek, een Geheugenpolikliniek, met de bedoeling om specialistische zorg te bieden en te ontwikkelen voor mensen die in meer of mindere mate geheugenproblemen hebben. Vanwege zijn voortrekkersrol kreeg het Maastrichtse team in november 2000, als eerste in Nederland landelijke erkenning, toen ze door Alzheimer Nederland officieel tot Alzheimer Centrum Limburg (ACL) werd benoemd. Het ACL vervult de rol van kennis- en servicecentrum met als missie de kwaliteit van leven van mensen met geheugenproblemen of dementie en het leven van hun naasten te verbeteren.

Limburg geeft om Alzheimder De eerste gezamenlijke activiteit van het fonds is de campagne 'Limburg Geeft om Alzheimer'. Deze campagne start donderdag 17 februari 2011 van start met een ludieke publieksactie bij diverse bushaltes van Veolia in de regio Maastricht, Roermond en Weert.

De samenwerkingsovereenkomst Alzheimeronderzoekfonds Limburg werd in Maastricht ondertekend door Frans Koelman - Health Foundation Limburg, Gea Broekema - Alzheimer Nederland, prof.dr. Frans Verhey - Alzheimer Centrum Limburg (vlnr).