Politie Hollands Midden

Boskoop/ Waddinxveen - Politie zoekt getuigen woninginbraken

Boskoop/ Waddinxveen, 16-02-2011 o In Boskoop en Waddinxveen ziet de politie de afgelopen twee weken het aantal woninginbraken toenemen. Sinds woensdag 2 februari is er circa 18 keer ingebroken of geprobeerd in te breken in beide plaatsen.

In Boskoop werd tussen woensdag 2 februari en zaterdag 12 februari op vier plekken ingebroken. Aan de Rozenlaan, Burgemeester Colijnstraat, de Goudse Rijweg en aan de Snijdelwijklaan. Aan het Noordeinde werd een poging woninginbraak gedaan.

De inbrekers kwamen binnen door bijvoorbeeld het slot te forceren of door het raam open te breken. Uit de huizen werden onder andere sieraden, laptops en telefoons gestolen.

In Waddinxveen werd er in totaal tien keer ingebroken aan de Rigel, Sterrenlaan, Jan Dorrekens, De Akker, Kanaalstraat, Anna van Burenstraat en aan de Burgemeester Trooststraat. In een woning aan de Mauritslaan wisten inbrekers binnen te dringen met de huissleutels van de eigenaar. Zij hadden daarvoor de auto gestolen die voor een winkel geparkeerd stond. In de auto lagen de huissleutels. De inbrekers reden naar het huis en namen onder andere telefoons en een bankpas mee. Ook werden er drie pogingen woninginbraak gedaan aan de Onderweg en de Akker.

De politie vraagt getuigen die de afgelopen twee weken iets verdachts gezien of gehoord hebben in of in de buurt van bovengenoemde straten, contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Mocht u in uw omgeving iets verdachts zien of horen en vermoedt u dat het om een inbraak gaat: waarschuw dan 1-1-2. Dit is namelijk een situatie waarbij elke seconde telt.