AutoTrack.nl wederom in hoger beroep in gelijk gesteld

16/02/2011 16:49

AutoTrack.nl

Haags gerechtshof vraagt hulp Europees Hof van Justitie in zaak

Diemen, 16 februari 2011 - Het gerechtshof vindt dat de occasionadvertenties op AutoTrack.nl beschermd zijn door het databankenrecht en dat sprake is van het opvragen en hergebruiken van die advertenties door de zoekmachine van Innoweb. In het hoger beroep van Innoweb tegen Wegener heeft het Haagse gerechtshof gisteren geoordeeld dat het vragen wil stellen aan het Europese Hof van Justitie in Luxemburg. Aanleiding voor deze zaak is de overname van autoadvertenties van AutoTrack.nl door Innoweb. Op basis van de informatie wil het gerechtshof een uitspraak in de zaak doen.

In deze zaak gaat het om het 'real time' overnemen van occasionadvertenties uit AutoTrack.nl door de 'dedicated' zoekmachine van Innoweb. Innoweb zoekt in diverse occasionsites en biedt het totaalresultaat aan de zoeker aan waardoor ze een concurrerend aanbod geeft. Het gerechtshof wil echter van het Europese Hof van Justitie weten of 'real time' opvragen van data door zoekmachines verboden is, zonder dat de data worden opgeslagen.

Sander van den Hout, directeur van AutoTrack.nl: 'Wij investeren in het ontwikkelen en onderhouden van de databank. Het is goed voor exploiterende partijen dat er nu voor eens en voor altijd duidelijkheid komt of het zinvol is om te investeren in databanken. Het misbruiken van onze data door concurrerende zoekmachines mag niet gebeuren. Als het aanbieden van een database op andere sites ongestraft kan, hebben sites als AutoTrack.nl geen bestaansrecht meer.'

In 2010 had de Haagse rechtbank AutoTrack.nl in het gelijk gesteld en het opvragen van gegevens door Innoweb verboden. Dat verbod blijft van kracht gedurende de verdere procedure en zolang het Europese Hof niet anders beslist.

Over AutoTrack.nl

AutoTrack.nl is hét online advertentieplatform voor de aan- en verkoop van gebruikte en nieuwe auto's. AutoTrack.nl fungeert als compleet, betrouwbaar en gebruiksvriendelijke site voor consumenten bij het kopen van een auto. De site biedt transparantie in vergelijkbaarheid van het complete actuele aanbod en valideert dit door consumenten optimaal te informeren en te adviseren. Voor autobedrijven biedt AutoTrack.nl een compleet advertentieplatform met kwalitatief het beste aanbod en de best renderende leads. AutoTrack.nl werkt transparant en biedt een eerlijk concurrentieveld bij het adverteren met auto's. www.autotrack.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,