Aruba.com


Aruba maakt zich op voor het feest van het jaar

Den Haag 16 februari - Aruba maakt zich momenteel op voor de 57^ste editie van het grootste en langste feest van het jaar, carnaval. Vanaf februari vindt er op het `One Happy Island' een maand lange kleurrijke viering plaats bestaande uit diverse straatfeesten, spetterende optochten en creatieve wedstrijden. Muziek en flamboyante kostuums staan centraal tijdens carnaval. De evenementen concentreren zich in de straten van het San Nicolas district en Oranjestad en trekken jaarlijks duizenden toeschouwers. De `Parada Grandi' vindt op 6 maart plaats in Oranjestad.

Carnaval, een onmiskenbaar onderdeel van de Arubaanse cultuur

Voor 1900 hielden de Nederlandse kolonisten op de ABC eilanden, voor het aanbreken van de Katholieke vastenperiode, privévieringen in hun huizen voor het aanbreken van de Katholieke vastenperiode (voor Pasen). Zo ontstond ook op Aruba de traditie om rond deze tijd feest te vieren. In de jaren 40 kwamen immigranten uit Trinidad naar het `One Happy Island' om in Aruba's grootste olieraffinaderij te werken. Zij brachten een hernieuwde interesse in het jaarlijkse feest, nu bekend als carnaval, met zich mee. Tegenwoordig staat carnaval op Aruba vooral bekend als een feest van plezier en minder om de spirituele kant.

Vakantiegangers die gedurende carnaval op Aruba verblijven, kunnen zich mengen in het feestgedruis maar ook heerlijk tot rust komen. Aruba staat namelijk wereldwijd bekend om haar paradijselijke stranden en prachtige natuur. Daarnaast kan men naar hartenlust winkelen in Oranjestad waar designermerken worden afgewisseld met kleine lokale winkels. Tot slot is Aruba ook een culinair walhalla met maar liefst 200 (inter)nationale restaurants.