Raad van State


woensdag 16 februari 2011
10.15 uur
Openbaarmaking van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) van de Afdeling bestuursrechtspraak. Ga naar deze pagina voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar deze pagina voor een volledig overzicht van de uitspraken.

13.00 uur

Zitting over de vaststelling door de gemeenteraad van Enschede van het bestemmingsplan 'Buitengebied 1996, Herziening 70 (Sportpark Boekelo)'. Het bestemmingsplan maakt de aanleg van een nieuw sportpark mogelijk aan de Boekelosestraat, tegenover de Grolschbrouwerij. Het nieuwe sportpark is nodig voor twee gefuseerde voetbalverenigingen BSC en Unissson. Beide
verenigingen hadden hun eigen accommodaties, maar de huurcontracten voor die velden liepen af. Ook hebben de clubs meer ruimte nodig. Een aantal omwonenden is het niet eens met de komst van het sportpark. Zij zijn bang voor verkeersoverlast op de Boekelosestraat. Ook zou het sportpark leiden tot geluidsoverlast. Daarom zijn zij tegen het plan in beroep gekomen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In afwachting van een definitieve uitspraak verzoeken zij de Raad van State het plan voorlopig te schorsen. (zaaknummer 201010551/2)