Dienstenbond CNV

Nieuws

15 februari 2011

Klachten medewerkers Media Markt over niet uitbetalen van `afhelpkwartiertje'

Eind vorig jaar heeft CNV Dienstenbond een bezoek gebracht aan bijna alle Media Markt vestigingen in Nederland. Dit was het startsein van een onderzoek naar de cao naleving en de arbeidsomstandigheden. CNV Dienstenbond heeft de afgelopen maanden veel reacties van leden en niet-leden binnengekregen. Dit heeft op een aantal belangrijk punten een zorgelijk beeld opgeleverd.

De reactie van zowel leden als niet-leden bij Media Markt draait grofweg gezegd om een aantal zaken:
o Het overwerk van medewerkers die na sluitingstijd nog klanten af helpen wordt veelal niet uitbetaald. Dit wordt vaak ook wel het `afhelpkwartiertje' genoemd, terwijl dit in veel gevallen de 15 minuten zelfs overschrijdt.
o Het kloksysteem is volledig ondoorzichtig. Medewerkers ontvangen hiervan geen maandelijkse specificatie.
o Er wordt onvoldoende naar medewerkers geluisterd. o Medewerkers ervaren onvoldoende waardering van leidinggevenden. Men hoort vooral de zaken die niet goed gaan.
o Er vindt onvoldoende overleg plaats over roosters. Medewerkers klagen dat ze het gevoel hebben alleen nog maar aan het werk te zijn en dat men weinig privétijd overhoudt.
o Medewerkers hebben veel vragen en twijfels over de uitbetaling van toeslagen.
o Veel medewerkers ervaren een hoge werkdruk.
o Er is geen ondernemingsraad binnen Media Markt. o Medewerker hebben over het algemeen nog wel plezier in het werk, maar dit komt hoofdzakelijk door het soort werk en de contacten met directe collega's.

De genoemde zaken zijn voor CNV Dienstenbond reden genoeg om hierover in gesprek te willen gaan met de Holdingdirectie van Media Markt Nederland. Tegelijkertijd met de verzending van deze Info hebben wij daarom een brief naar Media Markt gestuurd waarin CNV Dienstenbond een verzoek doet voor een gesprek om de uitkomsten uit de enquête nader met de Holdingdirectie te bespreken. Wij kijken uit naar een uitnodiging hiervoor.

Zoals vanzelfsprekend houden we jou op de hoogte! Verder kan je ons altijd benaderen als je nog wat kwijt wilt over het werken bij Media Markt. Dit kan via onderstaande contactgegevens. Jouw informatie zal altijd vertrouwelijk worden behandeld.

Heb je vragen en/of opmerkingen dan kun je contact opnemen met je bestuurder Martijn den Heijer op telefoonnummer 010-2651111 of via e-mail: m.denheijer@remove-this.cnvdibo.nl.