Gemeente Veenendaal


Warenmarkt per 1 maart naar Brouwersgracht

Markt Â

De straten en pleinen in het Veenendaalse winkelhart, waaronder de Markt, worden vernieuwd. Vanwege deze opknapbeurt verhuist de wekelijkse warenmarkt per 1 maart 2011 tijdelijk naar de Brouwersgracht (voorheen: Brouwersstraat).

Â

Deze tijdelijke locatie betreft een ruim âpleinâ dat direct aansluit op Passage de Corridor, ter hoogte van Action. De locatie is bij de op- en afbouw van de markt goed bereikbaar met vrachtwagens. Ook is fietsparkeren al goed gefaciliteerd, met de fietsenstalling bij Sajet. Naar verwachting verhuist de warenmarkt medio november weer terug.

Â

Metamorfose openbare ruimte
De opknapbeurt betreft naast de Markt, de Hoofdstraat, de Hoogstraat, het Scheepjeshofplein, de Zandstraat (tot aan de Fluitersstraat) en de Kerkewijk (tot aan de Duivenwal). De Hoofdstraat-Kerkewijk en de Zandstraat-Hoogstraat krijgen een duidelijke zonering en de inrichting wordt open en overzichtelijk. De voetganger staat hier centraal en de fietser is âte gastâ. Met schreeuwerige reclame en een groot deel van de vele obstakels (denk aan de diverse muurtjes, kunstwerken, plantenbakken, kiosken, paaltjes, lantaarns en terrasschermen) wordt afgerekend. Verder worden het marktplein en het Scheepjeshofplein aangepakt om ze gezelliger te maken. Eén van de veranderingen is dat de warenmarkt meer de Hoofdstraat in schuift. Dit is in samenspraak met de ambulante handel en de ondernemers uitgewerkt.

Â

Kijk voor meer informatie op www.veenendaal.nl/kernwinkelgebied