Ingezonden persbericht


Within Temptation en Go Back To The Zoo naar Huntenpop

ULFT - De populaire Nederlandse rockbands Within Temptation en Go Back To The Zoo zullen hun opwachting maken op Huntenpop. Het tweedaagse festival in Ulft bevestigde eerder al de komst van Anouk.

In maart verschijnt "The Unforgiving", het nieuwe album van Within Temptation, waarmee de band rondom charismatische frontvrouw Sharon den Adel een andere muzikale weg is ingeslagen. Geïnspireerd door het geluid van de jaren 80 en 90 is "The Unforgiving" het meest gevarieerde album tot dusver geworden. Eind januari lanceerde de band al de nieuwe single "Faster" welke vol enthousiasme werd ontvangen door het grote internationale publiek. Vrijdag 12 augustus sluit Within Temptation de eerste festivaldag van Huntenpop af, met behalve nieuw werk ook hits als Ice Queen, Stand My Ground en What Have You Done.

Gedurende het verleden televisieseizoen was Go Back To The Zoo de huisband van De Wereld Draait Door. 3FM pikte de Nijmeegse band in een vroeg stadium op en voorzag de singles Electric en Hey DJ van het predicaat Megahit. Een succesvol optreden op Lowlands zorgde ervoor dat het debuutalbum Benny Blisto de best verkochte cd was tijdens dat festivalweekend. Momenteel scoort de band een hit met de single Beam Me Up, dat door Comedy Central gebruikt wordt als themanummer van de serie Californication, met David Duchovny in de hoofdrol. Go Back To The Zoo speelt op 13 augustus op Huntenpop. Anouk is de hoofdact die dag.

Losse kaarten voor de vrijdag van Huntenpop zijn via Ticketservice verkrijgbaar en kosten in de voorverkoop 32,50. Dagkaarten voor zaterdag kosten 42,50. Een passe-partout voor beide festivaldagen bedraagt 62,50. De bedragen zijn gebaseerd op het nieuwe btw-tarief van negentien procent op concerttickets. In december bood Huntenpop bezoekers nog de optie om entreekaarten aan te schaffen tegen het oude btw-tarief van zes procent.

www.twitter.com/huntenpop - www.facebook.com/huntenpop en www.huntenpop.nl

Noot voor redacties

NOOT VOOR REDACTIE /