Ingezonden persbericht


Vandaag stemming over gewijzigde EU-richtlijn:

Zetes klaar om farmaceutische industrie te helpen hun traceability uitdaging om te zetten in concurrentievoordeel

§ Vandaag stemming in Europees Parlement over gewijzigde richtlijn in strijd tegen farmaceutische namaakproducten

§ Oplossingen van Zetes voor farmaceutische supply chain helpen nieuwe regelgeving om te zetten in concurrentievoordeel

§ Zetes introduceert oplossingen voor farmaceutische supply chain tijdens diverse evenementen, zoals Pharmapack in Frankrijk en Logipharma in Zwitserland

Brussel, 16 februari 2011 - Vandaag stemt het Europees Parlement over een voorstel om de invoer en verspreiding van vervalste geneesmiddelen via de legale supply chain tegen te gaan. De richtlijn heeft als doel de traceerbaarheid van geneesmiddelen in de volledige waardeketen en uiteindelijk ook de veiligheid voor de consument te verbeteren.

Dankzij een assortiment gespecialiseerde identificatie- en mobiliteitoplossingen is Zetes klaar om de farmaceutische sector te helpen de bestaande en nieuwe regels op het vlak van producttraceerbaarheid na te leven, ongeacht het resultaat van de stemming vandaag.

Gegarandeerde naleving, verbeterde traceerbaarheid, verhoogde veiligheid

Zetes garandeert de tracering van geneesmiddelen en farmaceutische producten in de volledige farmaceutische supply chain en bij alle andere belanghebbenden. Hiertoe beschikt zij over oplossingen waarin diverse identificatietechnologieën worden toegepast en gecombineerd:


· Beveiligde Datamatrix-identificatie en -serialisatie

Zetes biedt uiterst snelle markeersystemen voor de beveiligde identificatie en serialisatie van de secundaire verpakking van geneesmiddelen en farmaceutische producten op de productielijn. De identificatie van deze producten met een Datamatrix-code (die informatie bevat zoals de vervaldatum, het lotnummer, het productnummer enz.) en een serialisatienummer helpt in de strijd tegen namaak, vermijdt problemen bij claims en terugroepingen en biedt een oplossing voor diefstal. Bovendien garandeert de expertise van Zetes op het vlak van etikettering een naadloze aansluiting van gegevens van product tot pallet.


· Optimalisatie van ordervoorbereiding

Om apotheken tijdig de juiste bestelling te leveren, iets wat vaak meerdere keren per dag en just in time gebeurt, optimaliseren farmaceutische groothandelaren en logistieke ondernemingen hun voorbereidingsprocessen met 3iV Crystal, de spraakoplossingen van Zetes. Op die manier neemt de efficiëntie toe, daalt het aantal fouten en kunnen de middelen op piekmomenten op een flexibele manier worden ingezet.


· Verzonden pallets 100 % correct

Visidot, de op ImageID-technologie gebaseerde Zetes-oplossing voor de automatische verificatie van leveringen, garandeert dat de juiste geneesmiddelen bij de juiste apotheek of het juiste ziekenhuis terechtkomen - en dat met een nauwkeurigheid van 100 %. Deze oplossing kan tevens worden ingezet om items te inspecteren bij het voorbereiden van dozen/kratten op de productielijn of voor het beheer van retouren van de apotheken.


· Cold chain management

Voor bepaalde geneesmiddelen is een specifieke temperatuur in de volledige supply chain van cruciaal belang. Door het gebruik van speciale RFID-tags kunnen farmaceutische ondernemingen met de oplossing van Zetes nagaan of de temperatuur optimaal blijft, van de productie tot de levering aan de eindklant.

Alain Wirtz, CEO van Zetes: "Net als in andere markten staat tegenwoordig ook in de farmaceutische sector de eindgebruiker centraal in de supply chain en is er meer in het bijzonder een groeiende aandacht voor gezondheid en veiligheid. Er is dan ook een toenemende druk van de beleidsmakers op ondernemingen om te investeren in een betere identificatie en traceerbaarheid van de producten. Zetes kan bogen op jarenlange ervaring in de optimalisatie van de supply chain en beschikt over een uitgebreide portefeuille met auto-ID-oplossingen. Op basis van deze diepgaande knowhow kunnen we farmaceutische ondernemingen helpen de meest recente regels na te leven en tegelijk de bijbehorende uitdagingen op het gebied van traceability om te zetten in concurrentievoordeel."

De Zetes referenties in de farmaceutische sector bevatten toonaangevende Europese farmaceutische producenten en groothandelaren/distributeurs als Bristol-Myers Squibb, GSK, Pfizer, UCB, CERP, Merck, Pharmamar etc.

Zetes presenteert haar oplossingen voor de farmaceutische supply chain tijdens diverse farmaceutische evenementen, zoals Pharmapack (Parijs, 23 en 24 februari) en Logipharma (Genève, 29 tot 31 maart).


- EINDE -




Ingezonden persbericht