Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

SAFARIPARK VERNOEMT ANTILOPE NAAR SCHAATSTER IREEN WÜST

Afrikaans dier vernoemd naar oer-Hollandse schaatskampioene in Safaripark Beekse Bergen

Hilvarenbeek, woensdag 16 februari 2011 - Safaripark Beekse Bergen vernoemt een pasgeboren antilope - een nyala om precies te zijn - naar de kersverse schaatskampioene Ireen Wüst. Het Afrikaanse wildlife park knipoogt met de antilope naar het schaatsen. De oer-Hollandse Wüst is geboren en getogen in Goirle, dat op een steenworp van Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek ligt.

Het vrouwelijke nyala-jong werd afgelopen week kerngezond geboren, maar bleef tot nu toe nog naamloos. Parkmanager Sjors van den Boogaart: "Als Ireen in de gelegenheid is, nodigen we haar van harte uit haar naamgenoot te bezoeken. Nu is het een nog een lief klein jong, maar antilopen groeien snel". In tegenstelling tot wat de naam antilope doet vermoeden, lopen de dieren vaak erg veel gedurende hun leven. Soms met een snelheid tot wel 70 kilometer per uur, dat is nóg sneller dan een schaatster. "Goed voor de inspiratie", grapt Van den Boogaart.

Nyala's
Nyala's zijn zowel grazers als bladeters. Ze leven in Mozambique, Zimbabwe, Swaziland, het zuiden van Malawi en het oosten van Zuid-Afrika. Het zijn groepsdieren en ze leven over het algemeen in kleine groepen van twee tot zes dieren. De nyala's leven in Safaripark Beekse Bergen samen met onder meer neushoorns en springbokken. Bezoekers komen de dieren tegen tijdens de bus-, auto- en wandelsafari. In de zomer van 2008 werden al twee gnoes vernoemd naar Nick & Simon.
---