Provincie Friesland


---


---

PERSBERICHT

Nummer: 059PSJW
Datum: 16 februari 2011

Alwin Oortgiesen voorgedragen als griffier Fryslân

De selectiecommissie voor de benoeming van de nieuwe statengriffier stelt Provinciale Staten van Fryslân voor om de heer drs. A. Oortgiesen te benoemen als statengriffier van Fryslân. Hij zal daarmee de heer Oeds Bijlsma opvolgen die per 1 oktober 2010 is benoemd als directeur Beleid bij de provincie Fryslân.

De heer Oortgiesen is 40 jaar en is woonachtig in Oostwoud in Noord-Holland. Momenteel is hij werkzaam als loco-secretaris bij de gemeente Medemblik. Deze gemeente is op 1 januari gefuseerd met de gemeente Andijk, waar hij gemeentesecretaris was.

De bedoeling is dat de heer Oortgiesen in de vergadering van 9 maart door Provinciale Staten wordt benoemd. Op 18 april zal hij met zijn werkzaamheden voor de provincie Fryslân starten. De selectiecommissie voor de benoeming van de statengriffier bestond uit een vertegenwoordiging uit Provinciale Staten. Tevens was er een adviescommissie met vertegenwoordigers van de griffie.

Oortgiesen is geboren in Lochem, studeerde aan de Thorbecke Academie in Leeuwarden en rondde een studie politicologie af aan de Universiteit van Amsterdam. Eerder was hij o.a. hoofd Communicatie bij de sector Stadsbeheer van de gemeente Haarlem en raadsgriffier bij de gemeente Rijswijk. Vanaf 2007 tot maart 2011 is hij lid van Provinciale Staten in de provincie Noord-Holland.


---- --