Antifascisten komen in actie tegen PVV


Acties in o.a. Amsterdam en Leeuwarden aangekondigd

Amsterdam, Leeuwarden, 20110131 -- AFA-Nederland organiseert in de aanloop naar de verkiezingen anti-PVV acties in onder andere Amsterdam (blokade/picket line bij de komst van lijstrekker Hero Brinkman,16 feb) en Leeuwarden (manifestatie, 26 feb).

Geen toegang voor dit symbool van onderdrukking, stop deze fascistoïde verwerpelijke ideologie!

Het tweede gedeelte van de hierboven geschreven zin is natuurlijk een welbekende uitspraak van PVV-leider Wilders. Het eerste gedeelte is de essentie van een betoog dat PVV 2e kamerlid en lijstrekker voor de provinciale staten verkiezingen in Noord-Holland Hero Brinkman onlangs hield in het Parool (1) over zijn voornemen om elke vrouw met hoofdoek, niet alleen medewerkers maar ook bezoekers, de toegang tot het Haarlemse provinciehuis te ontzeggen. Aangezien hij duidelijk alleen sprak over moslima's en schijnbaar geen probleem heeft als de nonnen van de plaatselijke klooster orde provinciale zaken komen bespreken is dit weer het zoveelste bewijs van de onverholen discriminatie die de kern vormt van het PVV program, alleen nog maar opvallend door dat ze verkondigd werd door Hero Brinkman, in de media recent nog veelvuldig opgehemeld als "redelijk en gematigd dissident". (2) Maar de uitspraken van Brinkman tonen aan dat ook hij het rabiaat rechtse, discriminerende PVV discours dat we zo goed kennen van Wilders en zijn boevenbende omarmd.


De verschillende lokale groepen antifascisten verenigd in AFA-Nederland grijpen deze uitspraken aan om een "Stop de PVV, geef Angst en Haat geen Stem" offensief rondom de aankomende provinciale staten verkiezingen aan te kondigen en roepen op tot manifestaties, demonstraties, posters (over)plakken en directe acties bij PVV bijeenkomsten, verkiezingsmarkten en politieke debatten. Bij directe actie moet gedacht worden aan geweldloze acties zoals picketlines, verstoringen en blokkades die pogen het verspreiden van de discriminerende propaganda door PVV politici te verhinderen.


Want zolang de PVV er openlijk voor pleit dat nederlandse burgers de vrije toegang tot politiek en maatschappij ontzegt wordt,  ziet AFA niet waarom ook zij op hun beurt niet de toegang tot het politieke en maatschappelijk debat ontzegt mag worden. Zolang de PVV mensen op puur discriminerende gronden buitensluit, vind AFA dat de PVV via een cordon sanitaire ook buitengesloten zou moeten worden. En zolang de PVV openlijk lak heeft aan artikel 1 van de Grondwet vraagt AFA zich af waarom de PVV zich maar steeds op het grondwettelijk recht op vrijheid van meningsuiting zou mogen beroepen.


De aftrap van dit offensief zal worden gegeven bij het verkiezingsdebat op 16 februari in Amsterdam alwaar Antifa!-Amsterdam, onder de dus van de PVV geleende leus "Geen toegang voor dit symbool van onderdrukking, stop deze fascistoïde verwerpelijke ideologie!",  oproept tot een protest picketline en een geweldloze blokkade van de komst van Hero Brinkman bij een verkiezingsdebat. Dit zodat Brinkman hopelijk een klein beetje kan voelen wat het is om consequent buitengesloten te worden uit het politieke en maatschappelijke leven, hoe het is om verteld te worden dat je niet welkom bent. (3) Deze actie vind plaats van 16.00 tot 19.00 bij MFC Binnenhof, A.J. Ernststraat, Buitenveldert.


Op zaterdag 26 februari zal AFA-Friesland i.s.m AFA-Nederland in de Leeuwarder binnenstad de uitgebreide protest manifestatie "Het Zwarte Schaap" houden alwaar een keur van verschillende Friese maatschappelijke en politieke organisaties hun afkeer van discriminatie en uitsluiting, de PVV en het catastrofale rechtse overheidsbeleid zullen uiten. (4)


Ook op andere plekken in het land bereiden verschillende lokale AFA groepen acties en demonstraties voor in de aanloop naar de verkiezingen op 2 maart. (5)


Hiernaast zullen er vanuit AFA Nederland opnieuw in vele steden de "Geef Angst en Haat geen Stem" posters worden geplakt en PVV propaganda actief worden verwijderd. Ook zijn er weer duizenden "stop wilders" stickers gedrukt die worden verspreid over het hele land.


Tenslotte roept AFA-Nederland iedereen op om zelf, op welke manier dan ook in verzet te komen en blijven tegen de tsunami van angst en haat die de PVV over ons uitstort, tegen de verwildering van onze maatschappij. Individuen en groepen met iniatieven die onze uitgangspunten onderschrijven zijn van harte uitgenodigd om contact op te nemen voor ondersteuning zover AFA die kan bieden.


AFA-Nederland


Anti Fascistische Actie (AFA) is een landelijk netwerk van lokale groepen en contacten. AFA werd in 1992 opgericht, naar aanleiding van de groei die georganiseerd extreemrechts toen doormaakte. Sindsdien heeft AFA zich ten doel gesteld racistische en fascistische partijen, groeperingen en tendensen te bestrijden en racistisch en verrechtsend overheidsbeleid aan de kaak te stellen. Meer informatie en onze uitgangspunten: http://www.afanederland.org/



Noten:


(1) Parool, Zaterdag 22 Januari 2010


(2) Zie voor een recent artikel over de achtergrond van Hero Brinkman uit het AFA magazine Alert!: http://www.xs4all.nl/~afa/alert/4_14/hero.html


(3) Zie de oproep verspreid via: http://www.indymedia.nl/nl/2011/01/73422.shtml


(4) Zie de oproep van AFA-Friesland: http://www.hyves.nl/agenda/17330238/Manifestatie_tegen_Discriminatie_Het_Zwarte_Schaap_te_Leeuwarden/


(5) Houd voor verdere oproepen en verslagen http://www.afanederland.org en http://www.indymedia.nl in de gaten.





Ingezonden persbericht